Bakan Pakdemirli'nin Twitter'dan yaptığı bilgilendirmeye göre, devam eden yangınlara, 6 uçak, 9 İHA, 1 insansız helikopter, 1 yangın söndürme tankı, 45 helikopter, 1080 arazöz, 55 iş makinası ve 4 binin üzerinde personel ile müdahale ediliyor. 

Devam eden yangınlar şöyle:

Adana'da 20 yangından 18'i söndürüldü, 2 yangına müdahale sürüyor.

Bölgede çıkan yangınlara 375 personel, 2 uçak, 6 helikopter, 76 arazöz, 9 itfaiye aracı, 9 iş makinası ve 1 ekskavatör ile müdahale edildi.

Meydana gelen yangından 10 kişi etkilendi, 8 kişinin tedavisine devam ediliyor.

Toplam 3 bin 322 kişinin tahliyesi gerçekleştirildi. Kozan Kızlarsekisi mevkiinde mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı. Türk Kızılay tarafından bölgedeki ihtiyaç çerçevesinde bin kişiye kumanya dağıtımı yapılıyor.

Osmaniye'deki yangına müdahale ediliyor

Osmaniye'nin Kırmacılı köyü mevkii ve Karacalar mevkiinde önceki gün iki ayrı orman yangını meydana geldi. Yangınlara 528 personel, 4 helikopter, 79 arazöz, 32 su tankeri, 21 iş makinası, 2 TOMA, 9 tır ve 24 arazi aracı ile müdahale edildi.

Karacalar mevkiindeki yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Kırmacılı köyünde yangına müdahale çalışmaları devam ediyor

Karatepe köyü ve Çakıcılar, Sarıdüz, Talipler, Sağlamerler, Hasancık, Dikenli, Aslantaş, Cığcık, Alaybeyler mahallelerinden toplam 295 hane tahliye edildi. 

Kırmacılı köyünde bulunan evler ile Ürün ve Dombullu yaylaları tahliye edildi. Yangınlardan etkilenen vatandaşlar için Osmaniye KYK Karaoğlan Yurdu tahsis edildi. Aslantaş Gençlik Kampı’nda bulunan 173 öğrenci, yangının yaklaşması nedeniyle tahliye edilerek Kadirli KYK Yurduna yerleştirildi.

Antalya'da 4 yangına ekipleri müdahalesi devam ediyor

Mersin'de 3, Muğla'da 2 yangının söndürülmesi için ekipler canla başla çalışıyor.

İzmir'in ödemiş ilçesinde çıkan yangın ise kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Devam eden yangınlara; 6 uçak 9 iha 1 insansız helikopter 1 yangın söndürme tankı 45 helikopter 1080 arazöz 55 iş makinası 4000’in üzerinde personel ile müdahale ediyoruz.

Editör: TE Bilisim