YKS 2021 tercih sonuçları ne zaman belli olacak? Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanır? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Heyecanla beklenen YKS 2021 sonuçları geçtiğimiz günlerde adayların erişimine açıldı. Sonuçların açıklanmasının ardından adayları tercih heyecanı sardı. YKS 2021 için tercih tarihleri belli oldu. ÖSYM Başkanı Aygün, YKS tercihlerinin 5-13 Ağustos tarihlerinde yapılacağını açıkladı. Peki, YKS 2021 tercih sonuçları ne zaman belli olacak? Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanır? İşte tüm detaylar haberimizde…

YKS 2021 TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

ÖSYM YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir açıklama yapmadı. Güncel bir açıklama gelir gelmez haberimizin içerisine eklenecektir.

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM Başkanı Aygün "2021-YKS tercihleri 5-13 Ağustos tarihleri arasında alınacaktır. Adaylarımızın tercihler başlamadan önce daha sağlıklı bir değerlendirme yapmalarına İmkan vermek amacıyla 2021-YKS değerlendirme işlemlerini hızlandırarak sınav sonuçlarını ilan edilen tarihten daha erken açıkladık.

Adaylarımızın 5-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapacakları 2021-YKS tercihlerinin şimdiden hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

YKS BARAJ PUANI KAÇ?

YKS'de bir yükseköğretim kurumuna girebilmek için alınması gereken asgari puan yani baraj, 2021 yılında 150 olarak belirlendi. 150 puanın altında kalan öğrenciler herhangi bir üniversiteye girmeye hak kazanamıyor.

150 ve üzeri puan alanlar ise meslek yüksekokullarını tercih etme hakkı kazanıyor. Lisans programlarını tercih edebilmek için adayların 180 ve üzeri puan alması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim