Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere pek çok isim 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda şampiyon olarak Türkiye'ye okçulukta ilk madalyayı getiren Mete Gazoz'u tebrik etti.

"GÖZLERİM YAŞLI OLARAK İZLEDİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nı yerinde takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu aracılığıyla milli okçu ile görüştü.

Mete Gazoz'u tebrik eden Erdoğan, "Bizleri çok duygulandırdın. Tarihi yeniden ayağa kaldırdın. Türk milletinin okçu bir torunu olarak tarih yazdın. Gözlerim yaşlı olarak o son oku atmanı izledim. Tebrik ediyorum." diye konuştu.

MUSTAFA ŞENTOP ARAYARAK TEBRİK ETTİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop , 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda şampiyon olan Mete Gazoz 'u telefonla arayarak tebrik etti.

Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda " Tokyo 2020'de göğsümüzü kabartan, altın çocuk Mete Gazoz'u aradım, tebrik ettim. Heyecanı, sevinci milletimizin heyecanı, milletimizin sevinci." ifadelerini kullandı.

"İLK ALTIN MADALYAMIZ GELDİ!"

Fahrettin Altun madalya sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak Mete Gazoz’u tebrik etti.

İletişim Başkanı Altun “İlk altın madalyamız geldi! Birincilik madalyası… Milli sporcumuz Mete Gazoz tarihte bir ilki gerçekleştirerek ata sporumuz olan okçulukta müthiş performansıyla olimpiyat şampiyonu oldu. Tebrikler Mete!” ifadelerini kullandı.

"SEVGİLİ METE, BAŞARILARIN DAİM OLSUN"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan Mete Gazoz'u tebrik etti.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, " Okçuluk dalında Olimpiyat tarihimizdeki ilk altın madalyayı ülkemize kazandırarak hepimizi gururlandıran milli okçumuz Mete Gazoz'u yürekten kutluyorum. Sevgili Mete, başarıların daim olsun

SANAT CAMİASINDAN TEBRİK PAYLAŞIMLARI

Sanat camiasından pek çok ünlü isimde sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Mete Gazoz'u tebrik etti.

ADI OKÇULUK MERKEZİNE VERİLECEK

Gösterdiği başarıyla herkesi gururlandıran Mete Gazoz'un adı, Altındağ'da okçuluk merkezine verilecek.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda erkekler klasik yay bireyselde altın madalya kazanan Mete Gazoz'un adı, Altındağ'da okçuluk merkezine verilecek.

Altındağ Belediyesinden yapılan açıklamada, milli okçu Mete Gazoz'un, okçulukta Türkiye'ye tarihindeki ilk olimpiyat madalyasını getirerek büyük gurur yaşattığı belirtildi.

Editör: TE Bilisim