KAYA TEMEL ÖZEL HABER

Tecrübeli teknik adam Morutan transferiyle ilgili şöyle konuştu: “Morutan’ı biz ilk olarak 2017’de izledik. Morutan’ı o zaman alabilseydik gelişimini bizde sağlayacaktı. Şimdi ise çok yüksek paralar konuşuluyor. Çok beğendiğimiz bir oyuncu ama o seviyelere çıkmamız mümkün değil. Şu anki durum, rakam olarak bize çok yüksek. Belki bir gün resmi olarak oturulursa, gerekli ve uygun şartlarla hamlemizi yapabiliriz.” dedi.

Gazetemiz Spor Müdürü Kaya Temel, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’e yabancı sınırının Türk futboluna ne gibi bir faydası olacağını sordu.

Terim, “Bu kuraldaki katkımı zaten hepiniz biliyorsunuz. Bakış açımı da biliyorsunuz. Serbestlikten yanayım. Bunu da her vesile ile söylüyorum. Geçen sene kural içerinde 15 tane Türk oynatmışım. Hiçbir mecburiyetim yoktu. İstediğim yabancıyı oynatabilirdim. Bir defa daha söylüyorum. 14 Türk mecburiyeti var. 14 yabancı mecburi değil ama 14 Türk mecburi. Bu bir Türk kuralıdır.” diye konuştu.

‘Bu bir devrim dediler’

Deneyimli teknik adam, “TFF bu açıklamalara; bu bir devrim cevabını verdi. Yıldırım Demirören ile birlikte kulüp başkanlarına bu sistemi ben ifade ettim. Bir yabancıya 50 bin dolar, ikinci yabancıya 100 bin, üçüncüsü de 200 bin dolar… Bu parayı da genç oyunculara eğitime, kulüpler aktarılmasını istedik. Altyapıdan gelen oyuncuya iki misli normal Türk oyuncuya bir misli olarak. Türk gencini oynatan kulüplere bayağı bir rakam geri dönecekti. Sonradan bu kulüpleri ricasıyla kısıtlandı. Çok yüksek rakamlara Avrupa’da bu parayı alamayacağı için kendi kulübünde yedek oturanlar vardı… Onların gitmesini istedim. Tarihin en fazla Türk oyuncusu oynuyor dışarıda. Bu, o kuralın bir neticesidir. O kural Türk futbolcularına yararlı olmuştur.” İfadelerini kullandı.

Falcao ve Feghouli gidiyor mu?

Başarılı teknik adam, Falcao ve Feghouli’ye teklif gelmediğini söyleyerek, “Jimmy’nin bir durumu var. Bazı genç oyuncularımızı istiyorlar. Mümkünse bazı genç oyuncularımızı tutmak istiyorum, Atalay ve Kaan gibi. Onları bırakmak istemiyorum. Bir kısmını oynamaları için vereceğiz. Transferin makul ölçülerde durmayacağı için, kadroda yeteri kadar bir yükseklik olacak. Eğer gitmeme niyetinde olan varsa kadro mühendisliğimize saygı duyacaklar.” açıklamasını yaptı.

‘Diagne’yi iyi ki aldık’

Terim, “ Transfer dinamik bir süreç. Bitinceye kadar kimse ne yaptığınızı bilemez. Benim listem üç kişide var. Bende de duruyor. Her an gidebilir düşüncesi vardı Diagne ile ilgili. Kendisi de bazı yerlerde bunu istediğini söylemişti. Yarın başka bir imkan, teklif gelebilir. Diagne’yi biz aldığımız zaman, Ozan Kabak’tan gelen parayı ancak o dönemde harcayabiliyorduk. FFP gereği kış döneminde kulübün kasasına giren transfer parasını yazın bonservise taşıyamıyorduk. O dönem Diagne’yi aldık, iyi ki de aldık, şampiyon olduk.” dedi.

Tanzanya’da scout!

Fatih Terim, Tanzanya’ya scout ekibi yolladıklarını söyleyerek şunları kaydetti: “Bir yetenekli çocuğa para verip alamıyoruz. Tanzanya’ya giden bir scout ekibinin Türkiye içerisinde bir takım oyuncuları bulamaması mümkün mü? Ben de istiyorum ki 3-4 tane yüksek rakamlı alalım. Borçlarımızdan böylelikle daha rahat kurtuluruz.”

Kimler gelecek?

Transfer gündemindeki Alex Moreno, Kaan Ayhan ve Halil Devrişoğlu ile alakalı başarılı teknik adam, “Bu oyuncuları çok istedik fakat olmadı. Moreno’yu takımı bırakmadı. Kaan’ın takımı küme düştüğünde parayı verip alamadık. Halil de ise görüşmelerimiz sürüyor. Halil’i takımda görmeyi istiyorum. Bir de yabancı stoper transferi yapacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim