Konya'da yaşayan İbrahim ve Ayla Kalaycı çiftinin iki erkek çoğu Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip-2 hastası olarak dünyaya geldi.

AILE SEFERBERLIK BAŞLATTI

6 yaşındaki Abdullah İshak da hastalığı ileri bir aşamaya gelmişken, henüz 6 aylık olan kardeşi Ömer Asaf'da ise henüz hastalığın belirtileri yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Kalaycı ailesi 6 yaşındaki çocukları Abdullah İshak'ın tedavisi için seferberlik başlattı. Dubai'deki yapılacak tedavi için tam 17 milyon Türk lirası gerekirken, bu paranın yüzde 30'u olan 6 milyon Türk lirası şuana kadar yardımsever insanlar tarafından toplandı.

ZAMAN DARALIYOR

Abdullah İshak’ın tedavisi için zaman giderek daralıyor. Tedavi parasının tamamının Kasım ayına kadar toplanması gerekiyor. Yoksa artık tedavide geç kalınmış olacak. Eğer sizde yardımda bulunmak istiyorsanız Abdullah İshak’ın İnstagram hesabından “ishaksma” aileyle iletişime geçebilirsiniz. Evladının sağlığına kavuşması için mücadele eden baba İbrahim Kalaycı, “Büyük oğlum, 6 yaşında küçüklüğünden beri SMA tip 2 hastalığı ile mücadele ediyor. Tedavi için 17 milyon lira gerekli bunun bir kısmını topladık. Hayırseverlerden tedavi parasının toplanması için yardım bekliyoruz.” diye konuştu.

“TEDAVI SÜRESİ DARALIYOR”

Abdullah İsak’ın 6 yıldır yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen Anne Ayla Kalaycı ise, “Tedavisi için 17 milyon lira gerekiyor. Bizler sosyal medya hesaplarımızdan yardım talebinde bulunduk. Sağ olsun insanlar şuana kadar 7 milyon TL yardımda bulundu. Tedavisi için 17 milyon lira gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Kalaycı, “Oğlumun 7 yaşına kadar tedavi olması gerekiyor. Tedavisinin son süresine 4 ay kaldı. Tüm yardımseverlerden destek bekliyoruz.” dedi.

‘Lütfen bana yardım edin’

6 yaşındaki Abdullah İshak da tedavi olup sağılığına kavuşmak istediğini dile getirdi. Abdullah İshak, “Tedavi olmayı, arkadaşlarımla koşup oynamak istiyorum. Lütfen bana yardım ellerini uzatsınlar.” dedi.

Editör: TE Bilisim