Bu gerçeğe rağmen bazı sanatçılar ile fenomenler üzerinden uluslararası bağlantılı algı operasyonu başlatıldı. Tek elden dağıtılan metin ve görsellerle dünyaya yardım çağrısı yapılarak Türkiye aciz gösterilmeye çalışıldı.

FOREİGN POLİCY’NİN SENARYOSU

Amerikan Foreign Policy, 23 Temmuz tarihli haberinde, Türkiye’de yönetime karşı büyük çaplı protestolar ve kaos olabileceğini yazdı. 28 Temmuz itibariyle başlayan yangınların ardından kaos senaryosu devreye sokuldu. Muhalefet, ormanları yakanlar yerine iktidara saldırdı.

PSİKOLOJİK HAREKAT ÇALIŞMASI

Ajans kontolündeki sanatçılar ve troller de kaos için devreye girdi. Türkiye’yi aciz göstermek için Twitter’da saatler içinde #HelpTurkey tagıyla 2.5 milyon paylaşım yapıldı. Ortak metin ve görsellerin kullanıldığı psikolojik harekata destek için yurt dışından bot hesaplar kullanıldı.

OLAĞANÜSTÜ BAŞARI

Türkiye,  orman yangınına karşı mücadelesiyle tarih yazdı. 13 su atar uçak, 3 idari uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri, 1 insansız helikopter 708 arazöz ve su tankeri, 4800 personelle 35 ilde 130 orman yangını rekor sürede kontrol altına alındı.

YUNANISTAN YALANI İFŞA OLDU

Son olarak ortaya atılan Yunanistan’ın yangınlara karşı yardım etmek istediği, ancak Türkiye’nin buna olumlu yanıt vermediği iddiası da yalan çıktı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Yunanistan’ın AB’ye iletilen yardım talebine olumlu yanıt vermediği belirtildi.

Editör: TE Bilisim