Türkiye'de geçtiğimiz çarşamba Manavgat'ta başlayan ve halen devam eden orman yangınları tüm mecralarda olduğu gibi   sosyal medyada da büyük yankı uyandırıyor.

Sosyal medyada kim tarafından sürüldüğü bilinmeyen sözde küresel yardım çağırısı #HelpTurkey etiketiyle yardım çağrısı, birçok ünlü isim ve fenomenlerce destek bulurken kara propagandayı desteklemeyen isimler diğer sosyal medya kullanıcıları tarafından linç edildi. 

"BENİM İÇİME SİNMEDİ VE PAYLAŞMADIM" 

Ünlü sanatçı Nilüfer'de paylaşılan yardım çağrısına karşı olduğunu belirtti. Neden bu çağrıya destekte bulunmadığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açıklık getiren Nilüfer, "Benim içime sinmedi paylaşmadım. Türkiye'nin dünyaya karşı böylesine aciz durumda görünmesi milli duygularımı yaralıyor. Benim içime sinmedi ve paylaşmadım. Bunu yapacaksa diplomatik yollarla devlet yapmalıdır" dedi. 

Paylaşımlarına devam eden Nilüfer daha sonra, "Milletçe hepimizin içi yanıyor. Bu vatan hepimizin burada doğdum burada öleceğim gidecek başka bir yerim de yok. Hepimiz çaresizlikler içinde paylaşımlar yaptı. Dünyaya haykırılan bu yardım çığlıklarından bir sonuç çıktı mı, ben bilmiyorum. Bilen varsa yazsın lütfen. Bu çaresizlik çok canımı yakıyor. Hükümetin diplomatik ilişkilerini kullanarak yardım talep etmesinin daha doğru ve karşılık göreceğini düşünüyorum. Ama sanıyorum artık çok geç. Milletçe çok üzgünüz. Geçmiş olsun." açıklamasında bulundu. 

NİLÜFER'E TEPKİ YAĞIYOR

Şarkıcı Nilüfer'in destek vermediğini belirttiği paylaşımı üzerine çoğu sosyal medya fenomeni ve ünlü isim Nilüfer'e karşı tepki gösterdi. "Bundan sonra Nilüfer şarkıları dinlemeyeceğiz" diyen hesaplar ve Nilüfer'in iktidar yanlısı olduğunu dile getirip ağır ithamlarda bulunanların yanı sıra bazı sosyal medya hesapları da Nilüfer'i boykot edip, "bu saatten sonra hiçbir yaptığı işi paylaşmayacağız" açıklamasını yaptı. Şarkıcı Nilüfer gelen tepkiler üzerine yaptığı paylaşımı sosyal medya hesabından kaldırdı.

BİR TEPKİDE ŞEHRAZAT'A 

Şarkıcı Nilüfer'in yanı sıra ünlü şarkıcı ve söz yazarı Şehrazat'ta "Help Turkey" etiketine destek verilmediği için linç ediliyor.

Şehrazat sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “Bu yardım çağrısı çok ağrıma gitti. Vatanım bu acziyete düşecek ülke değildi. Onun için o yardım çağrısını paylaşmayacağım” dedi.

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah'tan da Şehrazat'a eleştiri geldi. Abdullah, “Hayvanlar, doğa perişan, onur için yaşamak ne alaka?” diye sordu. Şehrazat bu tepkiye “Siz ne anlarsınız vatanın onurunu korumaktan. Siz kim bana bunu yazmak kim? Ne iş yaparsınız bile bilmem” dedi. 

Editör: TE Bilisim