Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ederken başta CHP olmak üzere muhalefet partileri, hükümeti yangınlara karşı havadan yetersizlikle suçlayarak, milleti provoke etmenin derdine düşmüştü. Pek çok ilde çıkan yangınları fırsat bilerek, yalan haberciliğe soyunan medyanın da desteğiyle her türlü asılsız iddiayı algı operasyonuna dönüştüren muhalefet parti temsilcilerinin açıklamaları, orman yangınlarında ortaya konan mücadelenin görüntüleriyle çürüdü.

HELİKOPTER GÖRMEDİK DİYE YEMİN ETTİ

Yangınların söndürülmesi için seferberlik ilan edilirken, mücadelenin görüntüleri de yansımaya devam ediyor. Ancak muhalefet partilerinin temsilcileri ise tam aksi söylemler kullanmayı sürdürüyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, düzenlediği basın toplantısında yangınları söndürmek için havada hiç helikopter görmediğine yemin ederek, açıklamada bulundu. Altay, “Sabahtan beri dağ bayır geziyoruz. Vallahi de billahi de bir tane helikopter görmedik” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞA ‘KOYUN’ BENZETMESİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gündoğmuş ilçesinde devam eden orman yangınlarıyla ilgili, “ Yangın şehre indi. Ne olur buraya uçak gönderin, helikopter gönderin. Bütün yetkililere sesleniyorum yanıyor insanlar” demişti. Böcek’in videoyu çektiği sırada arkadan helikopter seslerinin gelmesi ise dikkatlerden kaçmamıştı. İYİ Parti’den siyasete atılan oyuncu Emre Kınay da çıkan yangınların kontrol altına alınamadığını iddia ederek, “Bu millet koyun mu? Utanın artık” ifadeleriyle vatandaşa ‘koyun’ benzetmesinde bulundu. HDP’li Hüda Kaya da sosyal medya hesabından TOMA’ların yangınlarda neden kullanılmadığına ilişkin paylaşımda bulunmuştu. Kaya’ya yanıt Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) geldi. EGM’den yapılan açıklamada, “TOMA’larımız yangınlara müdahale için görev başında” denilerek görüntüler paylaştı.

BOT HESAPLARLA SÖZDE KAMPANYA

Yine orman yangınlarıyla mücadelede, 13 su atar uçak, 3 idari uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinesi, yaklaşık 4 bin 800 personelin görev yaptığı açıklanırken, sosyal medyada binlerce bot hesapla Türkiye’nin gücünü küçümseyenler oldu. Yapılan sözde uluslararası kampanyalarda Türkiye’ye yardım çağrısı yapıldı.

Editör: TE Bilisim