Kaya Temel / Özel Haber

Süper Lig’in 2019-2020 sezonunda Rizespor deplasmanında ayağı kırılan Fernando Muslera, o tahlisiz günden sonra kendini toparlayamadı. Her ne kadar Muslera’nın yeni sezon için takıma dinlenmeden katıldığı için hata yaptığı öne sürülse de, Uruguaylı kaleci Rizespor karşılaşmasındaki talihsiz olayın psikolojik tahribatını henüz atlatabilmiş değil.

SAKATLIK KORKUSU

Özellikle St. Johnstone karşılaşmasında çok rahat bir şekilde topu uzaklaştırma şansı bulunan Muslera'nın topu bacaklarıyla stop etmeye çabası, akıllara "Yine sakatlanmaktan mı korkuyor?" sorusunu getirdi.

ESKİ GÜNLERİNE NASIL DÖNER?

Sakatlık öncesi Fernando Muslera, rakip takım oyuncusuyla karşı karşı kalınca futbolcunun önüne adeta siper oluyordu. Bacaklarını ellerini tam açarak kaleyi gole kapatmayan çalışan Muslera, artık bacaklarını eskisi gibi cesurca kullanmıyor. Futbol otoriteleri, Muslera'nın bu psikolojiden kurtulması durumunda eski formunu yakalayacağı konusunda hemfikir.

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ FATİH TERİM

Muslera’nın tekrar formuna kavuşması için en büyük destekçisi ise Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim. St. Johnstone maçında yaptığı inanılmaz hatayla takımını 10 kişi bırakan Muslera hakkında konuşan Terim, "Muslera güvendiğimiz, en önemli oyuncularımızdan biri. Olacak bu hatalar. İyi oyunlar oynadığını hepimiz biliyoruz. Zaman zaman bu işler olacak. Hep beraber çıkarız. Kolay değil. Tatil yapmadan, biz rica ettik diye geldi, oynadı. Bazen böyle şeyler olur. Biz güveniyoruz kendisine. Düzelecektir. Onun kredisi mevcut. Toparlayacaktır” demişti.

Editör: TE Bilisim