En lezzetli turşu nasıl yapılır, faydaları nelerdir? Turşu hangi sirkeyle yapılır? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Turşu tarifi yaz aylarında araştırılıyor. Kış hazırlığı içerisinde olanlar yaz sebzelerinden turşu hazırlıyor. Genelde birçok kişi turşu tarifinde üzüm sirkesi kullanır. Peki, En lezzetli turşu nasıl yapılır, faydaları nelerdir? Turşu hangi sirkeyle yapılır? İşte turşu tarifiyle ilgili tüm detaylar haberimizde…

TURŞU HANGİ SİRKEYLE YAPILIR?

Turşu tarifi yaz aylarında araştırılıyor. Kış hazırlığı içerisinde olanlar yaz sebzelerinden turşu hazırlıyor. Genelde birçok kişi turşu tarifinde üzüm sirkesi kullanır. Turşucular tatlı malzemelerinden yapılan turşuların limon sirkesi ile diğer malzemelerden yapılan turşuların ise üzüm sirkesi ile daha lezzetli olduğunu belirtiyor.

EN LEZZETLİ TURŞU NASIL YAPILIR?

Turşuda kullanılan malzemeye göre sirke kullanımı değişiyor. Uzmanlar ev sirkesiyle yapılan turşunun daha lezzetli olduğunu belirtiyor. Çünkü satılan sirkelerde kullanılan katkı maddeleri turşunun gerçek lezzetini engelliyor. Turşu yapımında genel olarak üzüm sirkesi kullanılıyor. Biber turşusu ise en güzel limon sirkesiyle yapılıyor. Turşu yapımının püf noktası ise kullanılan sebze veya meyvelerin taze olmasıdır.

TURŞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Özellikle lahana turşusu gibi ev yapımı turşular fermente bir besin olduğundan dolayı, probiyotik yani sağlığa yararlı mikroorganizma, kaynağıdır. Böylece bağırsakları ve sindirim sistemini düzenler, kabızlıktan korur, mutluluk hormonu olan serotonin salgılanmasını destekler

Yapısındaki sirke ve tuz sayesinde, antimikrobiyaldir yani mikroplara karşı koruyucudur. Aynı zamanda çeşit çeşit sebzelerden yapılan ev turşusunun antioksidan kapasitesi artacağından sofrada bulunan salatalar gibi bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar.

Bunların yanı sıra turşu, sebze grubundan olduğundan dolayı lif kaynağıdır. Böylece kan şekerinin dengelenmesinde, kabızlığın giderilmesinde rol oynamaktadır.

Sağlıklı bireylerde, mutfağımızın adeta bir geleneği olan kuru fasulye ya da nohut yemeğinin yanında bir miktar turşu hem lezzet hem de sağlık açısından katkı sağlar.

Editör: TE Bilisim