Sosyal medya üzerinden algı oluşturma çabası göçmen karşıtları tarafından körüklenmeye devam ediliyor.

Gündemde olan Afganistan’dan gelen göç dalgasını algı malzemesi yapmak için çabalayanlar her malzemeyi algı oluşturmak ve göçmenlere karşı nefreti artırmak için kullanıyor. Göçmen karşıtlığını tetikleyenlere ise tepkilerin ardı arkası kesilmiyor.

KILIÇDAROĞLU’NA ŞİKAYET ETTİ

Hicri Muharrem ayının başlamasıyla birlikte Türkiye’de yaşanan Caferiler, matem ayı olarak kutladıkları Muharrem ayında bazı programlar düzenliyor.

Bu kapsamda Başakşehir’de bir minibüs Caferi etkinliğini duyurmak için siyah örtüyle kaplandı. Sokak arasından geçen minibüsün videosunu sosyal medya hesabından paylaşan Twitter kullanıcısı siyah örtüyle kaplı minibüsü Afgan göçmenleri taşıyan araç olarak lanse etti ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şikayet etti.

TEPKİLERİN ODAĞINDA

Konuya yabancı olan Twitter kullanıcısının göçmen karşıtı algı oluşturmasına ise diğer sosyal medya kullanıcıları tepki yağmuruna tuttu.

İşte nefreti körükleyen paylaşıma tepkilerin bazıları:

MUHALEFET GÖÇMEN KARŞITLIĞINI KÖRÜKLÜYOR

Öte yandan Türkiye’de göçmen karşıtlığını sadece sosyal medyadaki kullanıcılar körüklemiyor. Muhalefet partilerindeki üst düzey isimler dahil göçmen karşıtlığını ve nefreti artırmaya çabasında.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yayınladığı bir video mesajla iktidara geldikleri takdirde Türkiye'deki Suriyeli göçmenleri iki sene içerisinde Suriye'ye geri göndereceklerini ilan etmiş bunu da en önemli beş seçim vaadinden biri olarak açıklamıştı.

Ayrıca Bolu’da, Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yabancı uyruklulara suyun 10 kat zamlı verilmesi öneri gündemin en çok tepki çeken konusu olarak dikkat çekmişti.

 Özcan'ın yabancılara 10 kat zamlı su verilmesini önermesinin yankıları sürerken bu kez CHP'li Hatay Belediye yönetimi göçmen kampına verilen suyu kesti.

İYİ Parti’nin göçmen karşıtı tutumu da yine halk tarafından büyük tepki çekmeye devam ediyor.

Editör: TE Bilisim