Alman yayın kuruluşu DW, Türkiye karşıtlığı haberine bir yenisini daha ekledi. Almanya'daki selin ardından hükümetin yardım çağrılarını pozitif bir dille haberleştiren DW, Türkiye'deki yardım kampanyaları için "Karar muhalefetin tepkisine neden oldu" dedi. 

Geçtiğimiz ay Almanya'nın Köln kentinde etkili olan yağış sele neden olmuş 106 kişi selde vefat etmişti. Doğal afete karşılık Almanya hükümeti halka yardım çağrısında bulunmuş, yardım için banka hesapları paylaşılmıştı. DW haberi "Almanya'yı etkileyen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 100 6'ya yükseldi selzedelere destek için ülke çapında yardım kampanyaları başlatıldı Alman futbol birliği ve Alman futbol ligi selden etkilenenler için 3 milyon euro yardım fonu ayırıyor." şeklinde duyurmuştu. 

HABERİ MUHALİF SÖYLEMLER ÜZERİNDEN VERDİ

DW yayın kuruluşu, Türkiye'de Karadeniz'in kuzeyindeki sele ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı ile AFAD'ın yardım kampanyası çalışmalarına iznini "muhalefetin tepkisine yol açtı" ifadeleriyle haberleştirerek, bilgiyi muhalif söylemler üzerinden paylaştı. 

Editör: TE Bilisim