Tüm insanlığa faydalı olacak çalışmalara öncülük eden Kur’ander; Afrika, Asya ve birçok farklı bölgede yer alan ihtiyaç sahipleri için su kuyusu, erzak dağıtımı, kurban kesimi ve medrese gibi farklı faaliyetler göstererek insanlara yardım eli uzatmayı misyon edinmiştir.

İnsani yardım faaliyetleri adı altında; Afrika bölgesinde yaşanan en büyük sıkıntı olan susuzluk problemine karşı, sürdürülebilir ve kalıcı olarak açılan su kuyuları ile binlerce insanı temiz suyla buluşturuyorlar ve bölgedeki insanların temiz su kaynaklarına ulaşmasına öncülük ediyorlar. Su kuyusu açmanın yanında kurban kesimi ile yardım çalışmalarını bereketlendirirken yetimhanelerde ve medreselerde insanların sağlıklı, temiz gıdaya ulaşmalarına da vesile olmaktadırlar. 

Bu misyonla çıkılan yolda, aynı zamanda kültürel değerleri tehdit eden problemlerin çözümüne de katkı sağlıyorlar. Toplumun tüm kesimine dinin manevi desteğini ulaştırmaya gayret eden Kur’ander, ilmin yayılması hususunda açmış oldukları medreselerde profesyonel idari yapılar kurarak topluma bilinçli insanlar yetiştirmeye çaba göstermektedir. Hayırseverler ile birlikte başlatmış olduğu Kur'an-ı Kerim Hediyesi projesi ile Afrika’da maddi imkansızlıktan dolayı eğitim göremeyen çocuklara İslami eğitim vererek daha sağlam temeller atmaktadırlar.

Türkiye genelinde 5 farklı medresede verdikleri Hafızlık ve Arapça kursları ile eğitim organizasyonlarını da büyük bir hassasiyet ile gerçekleştiriyorlar.

Kur’an Adına Herşey Derneği Başkanı Mecit Özden su kuyusu ve medrese çalışmaları için ‘’İslami eğitim ve insani yardım çalışmalarımız için 2 ayda bir Afrika’da Çad bölgesine, Uganda, Kamerun ve Moritanya bölgelerine gidiyoruz. Ziyaret ettiğimiz bölgelerde öncelikli olarak en acil ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Genelde bölgenin en acil ihtiyacı su oluyor ve su kuyuları açmak için köylerde yaşayan yerlilerin maddi gücü yetmediği için gerekli tüm çalışmaları biz başlatıyoruz. Sonrasında medrese inşa edeceğimiz alanları inceliyoruz. Medrese olan köylerde nizam ve intizam olurken medrese bulunmayan köylerde tam tersi bir durum söz konusu olabiliyor. Bunun için bölgede eğitime çok önem veriyoruz ve medreselerin inşası oradaki insanların daha eğitimli olması açısından bizim için büyük önem arz ediyor.’’ açıklamalarında bulundu.

Dernek faaliyetlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için  www.kurander.org.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya [email protected] e-posta adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim