Şiddetli yağışların sele döndüğü Karadeniz sele teslim oldu. Büyük maddi hasarın meydana geldiği sel bölgeleri afet alanları olarak ilan edildi. Devletin tüm imkanlarının seferber edildiği sel bölgelerinde AFAD'ın arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Bunun yanı sıra acı haberler de gelmeye devam ediyor.

15.08.2021

00:11: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinin yaşandığı Bozkurt'ta açıklama yaptı. Soylu, yaşanan sel afetinde Kastamonu'da 48, Sinop'ta 9, Bartın'da 1 kişinin vefat ettiği bilgisini paylaştı. Soylu "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan 15'inin kimliği henüz belli değil. Kastamonu'da 62, Sinop'ta 15 olmak üzere toplam 77 kayıp ihbarı var. Kayıplar ne kadarsa bunu da açıklayacağız." dedi.

11:53: İnebolu Başsavcılığınca sel felaketinde yıkılan bir binanın müteahhidi hakkında gözaltı kararı verildi.

12:38: Yaşanan sel nedeniyle 59 kinin vefat ettiğini (49 Kastamonu, 9 Sinop, 1 Bartın) açıklayan AFAD 8 kişinin tedavilerine hastanelerde devam edildiğini açıkladı.

Kastamonu Bozkurt'taki köylüler "HES patladı" iddiasını yalanladı

14.08. 2021

08:49: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD), sel nedeniyle Kastamonu'da 34, Sinop'ta 6 kişinin vefat ettiğini, Bartın'da kaybolan bir kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

AFAD'dan Batı Karadeniz'deki sele ilişkin yapılan açıklamada, tüm kurumların, personel ve araç desteğiyle tahliye, arama kurtarma ve müdahale çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Kastamonu Bozkurt'a selin geliş anı kameralara böyle yansıdı (video için TIKLAYINIZ.)

300 CESET İDDİASI

01:11: Kastamonu Valiliği sel felaketinin yaşandığı bölgede, "250-300 ceset çıkarıldığı ve kimliklerinin tespit edilemediği" yönünde yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını bildirildi. Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Maalesef bugün bazı şahıslarca, 250-300 ceset toplandığı ve kimliklerinin tespit edilemediği şeklinde, gerçek dışı açıklamalarda bulunulmuştur. İlimizde şu ana kadar hayatını kaybeden 32 vatandaşımız bulunmaktadır. Sel felaketi ile mücadelemizi zaafa uğratmaya dönük, bu açıklamayı kınıyoruz."

KAYBOLAN YAŞLI KADININ CESEDİNE ULAŞILDI 

11:50: Bartın'ın Ulus ilçesinde sel sularına kapılan ve bulunması için 4 gündür arama çalışmaları yürütülen Arife Ünal'ın (85) cenazesine ulaşıldı. 

Sabah saatlerinde yeniden arama çalışmalarını başlatan ekipler, yaşlı kadının cenazesini, evine yaklaşık 600 kilometre uzaklıkta dere yatağının taşlık bölgesinde buldu.

Cenaze ambulansla Ulus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

ACI HABER PEŞPEŞE GELDİ 

13:32: AFAD, sel nedeniyle Kastamonu, Sinop ve Bartın'daki can kaybının 44'e yükseldiğini açıkladı.

CAN KAYBI 51'E ÇIKTI

17:30:  AFAD vefat sayısını güncelledi. Yaptığı açıklamada toplam 51 kişinin vefat ettiğini bildiren AFAD şu verileri paylaştı: Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu’da 43, Sinop’ta 7 ve Bartın’da 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 9 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir. 

20:04: Sel nedeniyle tedavileri devam eden hastaların yanı sıra ölü sayısı 55'e yükseldi.

21:50: AFAD'dan Batı Karadeniz'deki sele ilişkin yapılan açıklamada, Kastamonu'da 48, Sinop'ta 8 ve Bartın'da 1 kişinin vefat ettiği, 8 kişinin tedavilerine hastanelerde devam edildiği kaydedildi.

Sel bölgelerinde ilk günler neler yaşandı? Okumak için TIKLAYINIZ.

Selin vurduğu Bozkurt'tan geriye kalan görüntüler

Selde kaybolanlar için umutlu bekleyiş sürüyor

Editör: TE Bilisim