Kahramanmaraş'ta Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı Beriev-200 tipi yangın söndürme uçağı yangına müdahale sırasına düştü. Bölgeye arama kurtarma ekibinin sevk edildiği bilgisi paylaşıldı. 

RUSYA EKİP GÖNDERDİ

Uçakta pilotlarla birlikte toplam 8 kişi bulunduğu ifade ediliyor. Yapılan açıklamalara göre kaza sonucu sağ kurtulan olmadı.

Uçaktaki mürettebata ilişkin ise Rusya'dan ilk açıklama geldi. Rusya, Be-200 uçağında 5 Rus asker ve 3 Türk temsilci olduğu bilgisini paylaştı. Açıklamada ayrıca Rusya'dan bir ekibin kazayı araştırmak için kaza bölgesine gönderildiği ifade edildi.

Uçak Rusya'dan kiralanmış Adana yangın söndürme birimine bağlı olduğu belirtiliyor.

VALİDEN İLK AÇIKLAMA

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, yaptığı açıklamada, gün içerisinde Onikişubat ilçesi Ilıca Mahallesi Almalı mevkisindeki ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktığını anımsattı.

Orman yangına hem karadan hem de havadan müdahale edildiğini belirten Coşkun, "Bölgeye uçak da sevk etmiştik ancak bir süre önce uçakla irtibat kesildi ve düştü. Şu an olay çok yeni. Uçağın düştüğü bölgeye çok sayıda ekip gönderdik." dedi.

BAKANLIK HELİKOPTER VE UÇAK GÖNDERDİ

Kaza sonrası bir açıklama da Milli Savunma Bakanlığından geldi. Bakanlık açıklamasında İncirlik'ten bir helikopter ile Konya'dan bir uçak gönderildiğini duyurdu. Bakanlık açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Kahramanmaraş’taki yangın söndürme çalışmalarına katılmak için Adana’dan havalanan bir Rus yangın söndürme uçağının kaza kırıma uğradığı bilgisi üzerine, İncirlik’ten bir helikopter ile Konya’dan bir uçak, arama-kurtarma çalışmalarına destek için bölgede görevlendirilmiştir."

"FEDAKARLIKLARINI UNUTMAYACAĞIZ"

Kaza sonrası taziye mesajı yayınlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Kahramanmaraş’taki yangına müdahale sırasında yaşanan elim uçak kazasında Türk ve Rus mürettebatın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Milletimizin başı sağolsun, Rus halkına da taziyelerimizi iletiyoruz. Kahramanca fedakarlıkları unutulmayacak!" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim