CHP’Lİ Altay, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği itfaiye ve su TIR’ları ‘ihtiyacımız yok’ denilerek şehre sokulmamış. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden gelen itfaiye ekiplerine ‘size ihtiyacımız yok’ denmiş” iddialarını ortaya attı. Ancak kısa süre sonra Engin Altay’ın bu sözlerinin gerçeği yansıtmadığı, ‘şehre sokulmadı’ dediği İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Twitter hesaplarından yapılan paylaşımlarla anlaşıldı. İki belediye de, attıkları tweet ile yardım ekiplerinin bölgede olduğunu ve çalışmaların ayrım gözetilmeksizin sürdürüldüğünü belirtti.

‘HES’ DEĞİL ‘CHP’ PATLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sel felaketinden etkilenen Kastamonu’nun Bozkurt ilçesini ziyaret etti. Ziyarette Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, Kılıçdaroğlu’na “HES’in patladığı” iddialarının doğru olmadığını yüzüne söyledi. Diğer yandan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız da, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde “HES kapaklarının patladığı iddialarına” ilişkin, “Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil” sözleriyle bu asılsız iddiayı birinci ağızdan yalanladı.

Fondaj medya saldırıyor

Felaket bölgelerinde canla başla mücadele sürerken klavye silahşörlüğüne soyunan fondaj medyanın önde gelen isimleri ısrarla çalışmaları karalıyor. Nevşin Mengü, hangarda çürüyen THK uçaklarını görmezden gelerek attığı bir sosyal medya paylaşımında “Bu uçakların Türkiye’deki arazi yapısına uygun olmadığını bazı uzmanlar ısrarla söylediler. Uçağın “tırmanamamasının” nedeni bu mu? 8 kişi pisi pisine yaşamını yitirdi. Çok yazık” ifadelerini kullandı. CHP’nin algı oyunlarının stratejisini itiraf eden Sedef Kabaş ise tıpkı firari FETÖ’cü Tuncay Opçin’in attığı “Yatakta basıp şafakta asacaklar” twitinde olduğu gibi “İnsan içine çıkamayacaklar. Çoğu ülkeyi terk edecek. Tarihe not düşün” ifadeleriyle yine tehdit savurdu.

Editör: TE Bilisim