Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani nereye kaçtı? Eşref Gani nerede, hangi ülkede? Soruları sosyal medyada gündem oldu. Afganistan'da Taliban'ın şehir merkezlerini bir bir ele geçirmesi nedeniyle büyük panik yaşanıyor. 31 il merkezinde hükümet güçleriyle girdikleri çatışmalardan başarılı çıkan ve şehir merkezlerinde kontrolü ele alan Taliban güçleri, gözlerini Kabil'e dikti. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin Tacikistan'a kaçmasına tepkiler, çığ gibi büyüdü. Peki, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani nereye kaçtı? Eşref Gani nerede, hangi ülkede? İşte tüm detaylar…

AFGANİSTAN CUMHURBAŞKANI EŞREF GANİ NEREYE KAÇTI?

Taliban’ın başkent Kabil’e girmesi ardından Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, dün ülkesini terk etti, ancak nerede olduğu hâlâ bilinmiyor. Gani’nin Orta Asya ülkelerinden birine gitmiş olabileceği üstünde duruluyor.

EŞREF GANİ NEREDE, HANGİ ÜLKEDE?

Doha görüşmelerindeki Afgan heyetinin bir üyesine atıfla, Gani’nin, eşi ve iki danışmanı ile Özbekistan’a uçtuğunu yazdı. Daha sonra şahsi koruması da El Cezire televizyonuna, Gani’nin Taşkent’e gittiğini söyledi. Ancak Özbekistan, Tacikistan ve Kazakistan yetkilileri, Gani’nin kendi topraklarında bulunmadığını açıkladılar.

Editör: TE Bilisim