2021 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda heyecan yarın başlayacak. Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından bu yıl 32. kez gerçekleştirilecek organizasyona Sırbistan, Romanya, Hırvatistan ve Bulgaristan birlikte ev sahipliği yapacak.

Bu yıl FIVB Milletler Ligi'nde bronz madalya kazanarak önemli bir başarıya imza atan "Filenin Sultanları", 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nı ise 5. tamamladı. Milli takımda 18 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde ise Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek. 

"ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ GRUP BİRİNCİSİ OLARAK ÜST TURA ÇIKMAK"

Milliler, Romanya'da oynanacak D Grubu müsabakalarında ev sahibi ülkenin yanı sıra İsveç, Finlandiya, Ukrayna ve Hollanda ile karşılaşacak. Turnuvada 8'li final ile çeyrek final maçları, Bulgaristan ve Sırbistan'da oynanacak. Yarı final ve final müsabakalarına ise Sırbistan ev sahipliği yapacak.

Kaptan Eda Erdem Dündar, yaptığı açıklamada, "2019'da güzel bir Avrupa Şampiyonası yaşadık. Tüm Türkiye'yi arkamızdan sürüklediğimiz bir şampiyona oldu. Bu Avrupa Şampiyonası'nda aynı seviyeyi korumayı, hatta üzerine çıkmayı istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Grup maçlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan 34 yaşındaki orta oyuncu, "Grup müsabakaları yorucu geçecek. Her takım çok önemli ama Hollanda aralarında en güçlü ekip olarak gözüküyor. Öncelikle hedefimiz 5 maçı da kazanmak ve grup birincisi olarak bir üst tura adımızı yazdırmak." şeklinde görüş belirtti.

"TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR"

2019 Avrupa Şampiyonası finalinde mağlup oldukları Sırbistan ile ev sahibi olacağı final maçında karşılaşmanın hayalini kurduklarını belirten Eda Erdem Dündar, şu görüşleri aktardı:

"Maç maç gitmemiz lazım. Direkt finale odaklanırsak odağımızı kaybederiz. İnsanın aklına gelmiyor değil tekrar Sırbistan'da olması. 2011'de de aynı şekilde yarı finale kalmıştık ve onlarla oynamıştık. 'Tarih tekerrürden ibarettir' diye bir söz var. Hepimiz istiyoruz. Avrupa ikinciliğini korumak ve bunun üzerine çıkmak istiyoruz. Bu takım iyi oynadığı zaman yenemeyeceği ekip yok. Takım olarak sahaya çok güzel bir oyun karakteri koyuyoruz. Turnuvadaki hedefimiz aynı başarıyı koruyup madalya almak."

"OLİMPİYATLARIN BİZE ÇOK FAZLA ŞEY ÖĞRETTİĞİNE İNANIYORUM"

Eda Erdem Dündar, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın gelişimleri açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Tokyo 2020'den önemli dersler çıkardıklarını belirten deneyimli oyuncu, "Olimpiyatlara iyi başladık. İyi oynadığımız zaman herkesi yenebileceğimizi gösterdik. Ama biraz oyundan koptuğumuzda ve kötü oynadığımızda da herkese yenilebileceğimizi gösterdik. Kritik anlarda güçlü kalmayı ve mücadeleyi bırakmamamız gerektiğini öğrendik. Olimpiyatların bize çok fazla şey öğrettiğine inanıyorum. Çok genç bir ekibiz. Buraları oynamayı yeni öğreniyoruz. Bu seviyelerde oynadıkça o kritik maçları ve el yakan sayıları nasıl kullanmamız gerektiğini öğreneceğiz. Takım olarak gelişmemiz açısından önemli bir turnuvaydı." diye konuştu.

MAÇ TAKVİMİ

2021 Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye'nin D Grubu'ndaki maç programı şöyle:

Yarın: 20.30 Romanya-Türkiye, 20 Ağustos: 20.30 Türkiye-Ukrayna, 22 Ağustos: 17.30 Türkiye-İsveç, 23 Ağustos: 20.30 Türkiye-Finlandiya 24 Ağustos: 17.30 Hollanda-Türkiye

KADRO

Giovanni Guidetti'nin başantrenörlüğünü yaptığı A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kadrosunda yer alan oyuncular şöyle:

Pasör: Cansu Özbay, Buse Ünal.

Pasör çaprazı: Meryem Boz, Ebrar Karakurt.

Smaçör: Meliha İsmailoğlu, Hande Baladın, İlkin Aydın, Tuğba Şenoğlu.

Orta oyuncu: Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Yasemin Güveli, Beliz Başkır.

Libero: Simge Aköz, Ayça Aykaç.

Editör: TE Bilisim