Yüz yüze eğitim sürecinde haftanın belirli günlerinde öğretmenleri eşliğinde buraya gelen öğrenciler, ekolojik okur yazarlık, çevre bilgisi, küresel iklim değişikliği, yaşam ve sosyal beceri gibi konularda eğitim aldı. Okulda aynı zamanda tarımı öğretmek amacıyla ağaç, sebze ve meyve ekimi yapılırken hayvan barınaklarında birebir görev alan öğrencilere hayvan sevgisi aşılanıyor.

Özel yürüyüş parkurları da olan okulda ayrıca isteğe göre dart ve okçuluk eğitimleri veriliyor.

ÖĞRENCİLER İÇİN NEFES ALMA ALANI OLDU

Karakaşoğlu, Orman Okulunun özelikle bu dönemde öğrenciler için nefes alma alanı olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğrencilerimiz buraya severek, isteyerek geliyorlar. Çok eğleniyorlar. Hepsinin gözleri ışıl ışıl. Ders dışında farklı bir zaman geçiriyorlar ve aynı zamanda hayata dair birçok şeyi burada öğreniyorlar. Doğayla ilişkilerini geliştiriyorlar. Burada çeşitli hayvanlarımız var, onları besliyorlar. Buradaki çeşitli ağaçları tanıyorlar, görüyorlar. Günlük hayatlarında kullanabilecekleri birçok kazanımı burada elde ediyorlar."

Öğrencilerden Bedirhan Burak Fazla ise Orman Okulunda güzel vakit geçirdiklerini belirterek, "Çuval yarışı yaptık, okçuluk eğitimi aldık. Polisler bize faydalı eğitimler verdi. Buraya geldiğim için çok mutluyum. Çünkü 8. sınıf olduğum için sınav stresinden burada kurtulmuş olduk. Bize burada eğitim verenlere çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim