Afganistan merkezli haber sitesi Kabul News'in haberine göre Afganistan’ın eski Devlet Başkanı Eşref Gani, nakit dolu bir helikopterle Kabil'den ayrıldıktan sonra Abu Dabi'ye yerleşti.

Kabul News'e konuşan bir kaynak, ülkeden kaçan eski Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'ye yerleştiğini söyledi.

Ayrıca Kabul News haberinde, Abu Dabi’ye kaçan Gani'nin nakit dolu bir helikopterle Kabil'den ayrıldığı ifade edildi.

Öte yandan BAE Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Eşref Gani'nin ailesiyle birlikte Abu Dabi'ye geldiğini ve insani gerekçelerle ülkeye kabul edildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamayla Gani'nin resmi olarak BAE'de olduğu doğrulanmış oldu. 

YÜKLÜ MİKTAR PARA KAÇIRDI

Rusya merkezli RIA haber ajansından yapılan açıklamada Eşref Gani'nin ülkeyi 4 otomobil ve içi nakit para dolu bir helikopterle terk ettiği öne sürülmüştü.

Rusya'nın Kabil Büyükelçiliği sözcüsü Nikita Ishchenko da RIA'da yayımlanan söz konusu haberi teyit ederek birçok görgü tanığının benzer ifadeler kullandığını söylemişti.

Öte yandan Eşref Gani’nin ülkeyi terk ettiği haberlerinin gelmesinin ardından Gani’nin Tacikistan veya Özbekistan'a gittiği söylentisi yayılmıştı.

“GANİ VE EKİBİNE LANET OLSUN”

Afganistan Savunma Bakanı Vekili Bismillah Muhammedi, Gani’nin ülkeden kaçmasının ardından büyük tepki göstermiş Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Ellerimizi arkamızdan bağladılar ve vatanı sattılar. Gani ve ekibine lanet olsun." ifadelerin kullanmıştı.

SUÇLULARIN HAMİSİ BAE

Orta Doğu ve Müslüman halklara karşı işlenen suçları yöneten BAE, suçluları da himaye ediyor.

Eski Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani’nin çantalar dolusu paralarla BAE’ye kaçması Abu Dabi yönetiminin suçluları koruduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Orta Doğu’nun karanlık ismi Muhammed Dahlan da İsrail için çalıştığına yönelik suçlamalar nedeniyle 2011 yılından Gazze'den kovularak BAE’nin himayesine girmişti.

Türkiye’deki organize suç örgütü lideri Sedat Peker de ülkeden kaçarak Abu Dabi’ye sığınmıştı.

Editör: TE Bilisim