KPSS 2021 ortaöğretim bu yıl var mı? KPSS ortaöğretim (lise - önlisans) sınavı ne zaman? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. KPSS ortaöğretim sınavına dair gelişmeler yakından takip ediliyor. Binlerce ortaöğretim mezunu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen KPSS oturumuna katılım sağlamak istiyor. İki yıl geçerliliği bulunan KPSS 2021 ortaöğretim bu yıl var mı? KPSS ortaöğretim (lise - önlisans) sınavı ne zaman? sorularına yanıt arıyor. Haberimizin içerisinden konu hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

KPSS 2021 ORTAÖĞRETİM BU YIL VAR MI?

KPSS ortaöğretim sınavı bu sene yapılmayacak. İki senede bir yapılan KPSS ortaöğretim 2020 yılında gerçekleşmişti. Yeni sınav 2022 yılında yapılacak. 2020'de KPSS ortaöğretime katılan adayların puanları bu 2 yıl içinde geçerli olacak.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI NEDİR, KİMLER KATILIR?

2020-KPSS Ortaöğretim Sınavı, ortaöğretim kurumlarından (lise, meslek lisesi) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir.

a) A Grubu Kadrolar; Bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

Editör: TE Bilisim