Vatandaşa tepeden bakan ceberut devlet anlayışı 20 yılda tarihe karıştı. 28 Şubat’ın faillerine tutuklama kararı çıktığı gün Bozkurt’tan gelen; polisin ve jandarmanın çamur kürediği, bakanların cenaze namazına katıldığı kareler yüreklere dokundu. Bir başkomiserin elinden küreği almak isteyen vatandaşa “Biz bugünler için varız” sözleri tarihe geçti.

PAKDEMİRLİ’YE ANLATTI

BARTIN’DAKİ sel felaketinde her şeyini kaybeden Mustafa Ünal yaşadıklarını Orman Bakanı Pakdemirli’ye anlattı. Mustafa Ünal, “Çevik Kuvvet başkomiseri geldi buraya. Çamuru küremeye başladı. Ben dedim ki: ‘Efendim bırakın biz yaparız.’ Başkomiser ise, ‘Yok. Biz bugün için varız’ dedi; vallahi gurur duydum. Ben gerçekten insan olduğumu öğrendim. Vatandaşı sevenlerin olduğunu öğrendim” ifadelerini kullandı.

BUNUN İÇİN VARIZ

ORMAN Bakanı Bekir Pakdemirli vatandaşın duygularına karşılık “Devlet milletine hizmet için var. Cumhurbaşkanımız Erdoğan da ‘Bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik’ diyor ya! 20 yıldır işte bu devlet bu hale geldi” hatırlatmasında bulundu. Bakan ve afetzede vatandaş arasındaki diyalog devlet ve milletin ne denli omuz omuza verdiğini gözler önüne serdi.

ÇİZMEYLE 23 GÜN

28 TEMMUZ’DA güneyden başlayan yüzlerce yangının ardından kuzeyde 3 şehrin altını üstüne getiren afetlerde tam 6 bakan, binlerce personel, gönüllülerle birlikte gece gündüz nefes almadan çalışıyor. Vatandaşlar kurtarılırken sevicine ortak olan bakanlar, afet sebebiyle çok az kişinin katılabildiği cenaze merasimlerinde de vatandaşları yalnız bırakmadılar. Bakanlar 23 gündür çizmeyi çıkarmadı.

Editör: TE Bilisim