Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından  Kastamonu  Bozkurt'ta dükkanları selden zarar gören esnafın yaralarının sarılması için çalışmalar hızla devam ediyor.

Selin yaşandığı ilk andan itibaren sahada olan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, bölgede dükkanları zarar gören esnafı da ziyaret edip istekleri dinliyor ve yapılacak projelere ilişkin vatandaşları bilgilendiriyor.   Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ekiplerince başlatılan çalışmalar da aralıksız devam ediyor.

Dükkanları hasar gören esnafın yaralarını sarmak için harekete geçen TOKİ, hasar tespit ve temizlik çalışmalarını tamamlayarak dükkanların ön cephelerinin doğrama tamirlerine başladı.

Dükkanlar için andezit taş kaplama çalışmalarını da başlatan TOKİ, Cumhuriyet caddesinde örnek bir dükkan oluşturuldu.

Ayrıca, dış cephelerde kullanılacak malzemelerin üretimi için atölyelerin kurulumunu da başlandı.

Bölgenin yeniden ihyası için gece gündüz çalışan TOKİ, sel felaketinden bu yana sahaya 3 tırdan oluşan 40 ton alüminyum ve 641 boy 7. 7 ton kör kasa getirdi.

Sahada 17'si teknik personel olmak 132 kişilik ekiple çalışan TOKİ, gerekli temizlik çalışmalarının bitirilmesinden sonra ekip sayısını daha da artıracak.

Editör: TE Bilisim