Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Balıkesir'de Kazdağı Milli Parkı sınırları içerisinde dün sabah başlayan yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Dün hava kararana kadar 17 helikopter 4 uçak müdahale ederken, karadan da 38 arazöz, 14 su ikmal aracı, çeşitli iş makineleri ve 250’ye yakın personel karadan gece boyunca da çalışmalarını sürdürdü.

Sabahın ilk ışıklarıyla bölgeden tekrar beyaz dumanların yükseldiği görülürken, helikopterler de yangına müdahaleye başladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Balıkesir Edremit yangınının saat 11.30 itibarıyla kontrol altına alındığını açıkladı.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. 

“İKİ NOKTADAN YANGIN ÇIKTI” İDDİASI DOĞRU DEĞİL

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, yangına müdahale konusunda "Böyle ulaşımın zor olduğu sarp bölgelerde helikopter ve uçak müdahalesi çok önemli. 18 dakikada ilk helikopter söndürme faaliyeti gerçekleşmiş oldu." açıklamasında bulundu.

Kazdağları'nın, Türkiye'nin en değerli orman alanlarından biri olduğuna dikkati çeken Şıldak, şöyle devam etti:

"Bazı basın yayın organlarında yangının iki ayrı noktada başladığı ifade edildi. Bu, gerçeği yansıtmıyor. Yangın şu anda bulunduğu tek noktada başladı.”

HAİNLER HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Terör örgütü PKK’nın paçavrası Yeni Özgür Politika, 6 Ağustos’taki manşetinde Türkiye’yi Kazdağları’nı yakmakla tehdit etmişti. Haberi “Kürt’le barışmayan Kaz Dağları’nı kaybeder” başlığıyla veren PKK yayın organı, skandal ifadeler kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim