BİLSEM 2021 kayıtları başladı mı? BİLSEM kayıt evrakları nelerdir? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. BİLSEM kayıt tarihi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlandı. BİLSEM'e kayıt hakkı kazanan öğrenciler için gerekli belgeler de belli oldu. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Bilim ve Sanat Merkezlerinde öğrencilerin değerlendirme sonuçları belli oldu. Peki, BİLSEM 2021 kayıtları başladı mı? BİLSEM kayıt evrakları nelerdir? Haberimizin içerisinden konuya dair detaylara ulaşabilirsiniz.

BİLSEM 2021 KAYITLARI BAŞLADI MI?

Bilim ve sanat merkezlerine kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 23 Ağustos-10 Eylül 2021 tarihleri arasında, ikamet ettikleri il/ilçelerin sorumluluk alanında yer alan bilim ve sanat merkezlerine başvurarak kayıtlarını yaptırabilecek.

BİLSEM 2021 KAYIT EVRAKLARI NELERDİR?

  • a) Kayıt formu (Ek-2),
  • b) Veli muvafakat belgesi (Ek-3),
  • c) Örgün eğitim kurumundan alınan öğrenci belgesi istenir.
  1. BİLSEM'e yerleştirme kararı alınan öğrencilerin kayıtları tanılama kılavuzunda belirtilen takvime göre velileri tarafından yaptırılır. Birden fazla BİLSEM bulunan yerlerde öğrencinin kaydı il tanılama sınav komisyonu tarafından belirlenen BİLSEM'e yaptırılır. Tanılama kılavuzunda belirtilen takvim doğrultusunda kaydı yaptırılmayan öğrenciler kayıt haklarını kaybeder.
  2. BİLSEM'e kayıtlı öğrencinin nakli velinin ikamet adresi veya öğrencinin devam ettiği okuluna göre BİLSEM kayıt bölgesindeki BİLSEM'e yapılır. Nakil isteği velinin yazılı başvurusu ile BİLSEM modülü üzerinden gerçekleştirilir.
  3. Nakil başvurusu alınan öğrencinin dosyası, nakledilen BİLSEM'e otuz gün içinde gönderilir. BİLSEM'ler arası nakillerde en çok yedi günlük süre devamsızlıktan sayılmaz.
  4. BİLSEM'e kayıtlı öğrencilerin velileri tarafından her yıl eylül ayının ilk haftasının sonunakadar kayıt güncelleme işlemleri yapılır.
  5. Ortaokuldan liseye geçen BİLSEM'e kayıtlı öğrencilerin kayıt güncelleme ve nakil işlemleri, örgün eğitimdeki yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra gerçekleştirilir.
  6. BİLSEM'e kayıtlı öğrencilerin nakil gittiği ilde BİLSEM olmaması durumunda ya da zorunlu nedenlerle yurt dışına çıkmış öğrenci velisinin yazılı başvurusu doğrultusunda BİLSEM öğrencisi olma hakkı saklı kalır.
  7. BİLSEM'e kayıtlı öğrencilerden kayıt hakkı saklı kalıp daha sonra dönen öğrencilerin hangi program seviyesinde devam edeceği öğretmenler kurulunca belirlenir.
Editör: TE Bilisim