Afganistan'da Taliban’ın Kabil ve büyük illeri ele geçirmesiyle başlayan göç tartışması tüm dünyanın tartışma konusu haline geldi. Kabil’den tahliyeler sürerken, uluslararası basına düşen bir haber, Türkiye’nin de gündemine oturdu. BBC ve The Guardian’ın bir haberinde, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace’ın, İngiltere’nin Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerde Afgan göçmenler için merkez kurmayı planladığını yazdı. Yayınlanan habere, ilk tepki Türkiye’deki muhalefet partilerinden geldi.

MUHALEFET ALGI PEŞİNDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda, daha önce ABD Başkanı Joe Biden ile anlaşma yapmakla itham ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bu kez İngiltere ile anlaşma yapmakla suçladı.

İNGİLİZ BAKAN DA YALANLADI

İngiliz Savunma Bakanı Ben Wallace, Times gazetesinde yer alan habere sosyal medya üzerinden cevap verdi. Wallace, “Haberin hiçbir temeli yok, tamamen spekülasyon. Bölge genelinde bir dizi işleme merkezi kuracağımızı söyledik. Bunu, bölgesel merkezin Türkiye’de olacağı şekline siz getirdiniz” diye yazdı.

Editör: TE Bilisim