TV8'de ekrana gelen Paylaş Benimle programına konuk olan Kalben Derneği Kurucu Genel Başkanı Pelin Çalışkanoğlu'nun hayat hikayesi merak ediliyor. Henüz 6 aylıkken Fenerbahçe Parkı'nda kendisini bulan koruyucu ailesi tarafından yetiştirilen Pelin Çalışkanoğlu, şimdi kurduğu dernekle sıcak bir yuva ihtiyacı duyan çocukların şefkatli ellerle buluşmasına destek oluyor. Peki, Paylaş Benimle Pelin kimdir? Kalben Derneği Başkanı Pelin Çalışkanoğlu'nun hayat hikayesi hakkında merak edilenler haberde.

Paylaş Benimle Pelin kimdir? Kalben Derneği Başkanı Pelin Çalışkanoğlu'nun hayat hikayesi!..

Pelin Çalışkanoğlu Haliç Üniversitesi Konservutuvar tiyatro bölümü mezunudur. Mezun olduktan sonra film ve dizilerde rol almaya başlamıştır. İstanbul doğumlu olan Çalışkanoğlu hayat hikayesini anlattığı bir videoda “Bir arabanın içerisinde doğmuşum, 32 yıl önce 6 aylıkken bir arabanın içerisinde yaşamımı sürdürüyormuşum.” ifadelerini kullandı.

Koruyucu ailede büyüdüğünü belirten Pelin Çalışkanoğlu bir röportaj'da öz ailesinin kendisini İstanbul Kadıköy Fenerbahçe Parkı'nda bir koruyucu aileye verdiğini 7 yaşında iken öğrendiğini belirtmiştir

Öz kardeşini de bir yetiştirme verilen Çalışkanoğlu ilk etapta oldukça zor bir çocukluk geçirmiş. Koruyucu aile ile tanışmasının ardındansa hayatı kökten bir değişime uğrayan Çalışkanoğlu o yıllardan itibaren içinde bir koruyucu aile derneği kurmak istediğini belirtmişti.

Günümüzde bu alanda hizmet veren bir dernek olan Kalben Derneği’ni kuran ve kurucu başkanlık yapan Çalışkanoğlu korucuyu aile, evlat edinme, gönüllü ailelik gibi alanlarda bilinçlenme açısından çalışmalar yapıyor.

Editör: TE Bilisim