Yalan terörünün örneği yine CHP yandaşı Sedef Kabaş’tan geldi. Kabaş daha önce kitleleri harekete geçirmek için ‘yalan’ın nasıl kullanılacağını anlattığı konuşmasıyla gündeme gelmişti. Kabaş bu kez Antalya’da yabancı uyruklu bir kişi için üretilen bir yatın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aitmiş gibi göstererek, skandal ifadeler kullandı. Kabaş, “Bir ülke var, on binlerce hektar doğal ormanı yanarken, 4 milyon$ verilmediği için hangarda bekletilen yangın söndürme uçaklarına sahip bir ülke var, sarayları, özel uçakları, on milyonlarca avro değerinde megayatı olan bir Cumhurbaşkanına sahip İkisi aynı ülke olamaz, değil mi?” ifadelerini kullanarak algı operasyonu başlattı. Yalanla dolu paylaşım sosyal medyada dolaşıma sokuldu.

SAHİBİ YABANCI UYRUKLU

Kabaş’ın algıya dolgu malzemesi olarak kullandığı görseldeki yatın yabancı uyruklu bir kişi için üretildiği ortaya çıktı. Doğrula Platformu da üretici firmasıyla görüştüklerini, kendilerine ismini ortaya çıkmasını istemedikleri yabancı uyruklu bir kişinin müşterisi olduğu bilgisinin paylaşıldığını açıkladı. Sosyal medyada hızla yayılan görseldeki yatın fotoğrafının denize indirme işlemi sırasında çekildiği, yatın sahibine teslim edilmeden önce 22-25 Eylül’de Monaco Yacht Show’da sergileneceği belirtildi.

2013’te yatını paylaşmış
Yabancı uyruklu bir kişinin olan lüks yatın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait olduğu yalanını ortaya atan Sedef Kabaş’ın ise yatı olduğu ortaya çıktı. Kabaş’ın 2013 yılında sosyal medya hesabından yatının görselini paylaştığı belirlendi.
Editör: TE Bilisim