Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yıl dönümü dolayısıyla Ahlat’taki etkinlik alanını ziyaretinde konuştu. Erdoğan, Türk milletine Anadolu’nun kapılarını açan, büyük zaferin 950. yılında bu toprakların vatan haline gelmesi ve o şekilde kalması için gözlerini kırpmadan canlarını ortaya koyan tüm şehitleri, gazileri, kahramanları rahmetle, şükranla, minnetle yad ettiğini, Anadolu’nun fatihi, Malazgirt destanının şanlı komutanı Sultan Alparslan’dan bugüne kadar her seviyede millete hizmet etmiş, eser vermiş, gönüller yapmış tüm büyüklerini tazimle andığını söyledi. Malazgirt Savaşı’nın kazanılmasında da Ahlat’ın çok büyük önemi olduğunu anlatan Erdoğan, Bizans imparatorunun Ahlat’a gelen öncü kuvvetlerinin, buradaki Selçuklu güçleri tarafından yok edilmesinin zaferin ilk adımı olduğunu ifade etti.

KORUMA İRADEMİZİ HAYKIRIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yıllarca ihmal edilen bu hazineyi yeniden ayağa kaldırmanın boynumuzun borcu olduğu inancıyla hem eski mezarlıklarda hem şehirde kapsamlı çalışmalar başlattık. İşte bugün burada yapılan etkinlikle hem ecdadı yad ediyor hem bu toprakları ilelebet vatanımız olarak koruma irademizi tüm dünyaya tekrar haykırıyoruz” dedi.

Adaletsizliğe seslerini yükseltmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu 4’üncü Genel Kurulu’na gönderdiği video mesajda, “Müslümanlar, hem kendi huzur ve esenlikleri hem de bütün insanlığın güvenlik ve geleceği adına artık sorumluluk üstlenmeli, şahit oldukları adaletsizlikler karşısında seslerini daha fazla yükseltmelidir. İhtilafları değil, ittifakları, husumeti değil, muhabbeti güçlendirmeliyiz. Müslümanlığımızın, kardeşliğimize verdiğimiz önem kadar olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Hukuk ve meşruiyetten asla sapmamalıyız” dedi.
Editör: TE Bilisim