Yaklaşık 2,5 milyon öğrencinin katıldığı üniversite sınavları ve tercih süreci tamamlandı. İstedikleri üniversitelerde öğrenim görme hayali içerisindeki öğrenciler, 2021 yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçları açıklandı mı? sorularının yanıtını araştırıyor. Önümüzdeki günlerde kayıt sürecinin başlamasıyla adaylar yerleştikleri üniversitelerde işlemlerini gerçekleştirebilecek. Öncesinde ise gözler ÖSYM'nin tercih sonuçları açıklamasına çevrilmiş durumda. Peki,2021 yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçları açıklandı mı? Detaylar haberde.

2021 yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçları açıklandı mı?

ÖSYM 2021 yerleştirme sonuçlarını henüz açıklamadı.

Konuya ilişkin ÖSYM tarafından yayımlanan 2021 YKS tercih kılavuzunda yer alan bilgilere göre; açıklanan sonuçların ardından bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, 6-10 Eylül tarihleri arasında resmi kayıt işlemlerini, 4-8 Eylül tarihleri arasında ise elektronik kayıt işlemlerini yapabilecekler.

ÖSYM'nin yaptığı bu açıklama dikkate alındığında, YKS tercih sonuçlarının en geç önümüzdeki hafta Cuma gününe kadar erişime açılması öngörülüyor.

Editör: TE Bilisim