Katılım bankacılığı alanındaki başarısını kültür ve sanat alanında da sürdüren Albaraka Türk, klasik Türk İslam sanatlarının gelişmesine katkı sağlamak, gelecek nesillere aktarmak ve tüm dünyada kadim sanatımızı tanıtmak hedefi doğrultusunda 2005 yılından bu yana her yarışmada farklı bir temada düzenlediği ve bu yıl “Toplum ve Güzel Ahlak” temasıyla 6.’sını gerçekleştirdiği “Albaraka Türk Uluslararası Hat Yarışması”nın kazananları belli oldu.

Bu yıl 6.’sı düzenlenen ve Albaraka Türk’ün geçtiğimiz yıl vefat eden onursal başkanı Şeyh Salih Abdullah Kamil anısına düzenlenen yarışmaya, 15 farklı ülkeden 198 yarışmacı katıldı. Hasan Çelebi, Uğur Derman, Mehmet Özçay, Hüsrev Subaşı, Ali Toy, Savaş Çevik ve Davut Bektaş gibi dünyaca ünlü hattatlardan oluşan jüri değerlendirmesi sonucunda 5 farklı kategoride yarışmacılar değerlendirildi.

Yerli ve yabancı katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği ve 198 katılımcı eserinin değerlendirildiği yarışmada; CELÎ DÎVANÎ, CELÎ SÜLÜS, CELÎ TALÎK, SÜLÜS ve SÜLÜS NESİH olmak üzere toplam 5 ayrı kategoride dereceye giren ilk üç yarışmacının yanı sıra her bir kategori için ayrıca birer teşvik ödülü derecesi de konularak toplam 20 yarışmacı ödüle layık görüldü. Yarışmada dereceye giren 20 eserin sahibi; Türkiye’nin yanı sıra Endonezya, Mısır, Irak, BAE, Pakistan, İran ve Yemen’den katılan yarışmacılar oldu.

“Hat sanatına gönül verenleri desteklemeye devam edeceğiz”

Bankacılık faaliyetlerinin yanı sıra kültür sanat alanında özellikle hat sanatına verdikleri önem gereği uzun süredir çalışmalarda bulunduklarını belirten Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, bu yıl gerçekleştirdikleri 6. Albaraka Türk Uluslararası Hat Yarışması’nın bu yıl farklı bir anlamı daha olduğuna dikkat çekerek; “Bu yarışmayı, geçen yıl kaybettiğimiz onursal başkanımız Şeyh Salih Abdullah Kamil anısına gerçekleştirdik. Bu anlamda da bizim için maneviyatı büyük bir yarışma oldu. Üç yılda bir düzenlediğimiz yarışmamıza hem yurtiçinden hem de yurtdışından yoğun ilgi olması bizi her yıl bu konuda daha fazla cesaretlendiriyor ve daha çok mutlu ediyor. Bu yıl da dünyanın birçok yerinden başvurular aldık Hat sanatının dünyaca ünlü isimlerinden oluşan jürimiz tarafından 15 farklı ülkeden 198 eser değerlendirmeye alındı. Bunun sonucunda da 5 farklı kategoride ilk üç yarışmacıya ve her kategoride birer de teşvik özel ödülü olmak üzere toplam 20 eser sahibini ödüllendirdik. Albaraka Türk olarak hat sanatına gönül verenleri desteklemeye, koleksiyonumuzu zenginleştirmeye, gelecek kuşaklara kültürel mirasımızı taşımaya dönük çalışma ve çabalarımıza devam edeceğiz” dedi.

6. Albaraka Türk Uluslararası Hat Yarışması Kazananları 
İsim SoyisimKategorilerDereceŞehir - Ülke
MUHAMMAD HİLALCELÎ DÎVANÎ1ENDONEZYA
AHMED RAAFAT ABDEL HAMİDCELÎ DÎVANÎ2MISIR
MAHFUZ ZUNNUN EMİNCELÎ DÎVANÎ3TÜRKİYE
ABDU RAZZAK MOHAMMAD AL MAHMOD CELÎ DÎVANÎTeşvikBAE
    
MUHAMMAD ALİ ZAHİDCELÎ SÜLÜS1PAKİSTAN
NT KAĞNICICELÎ SÜLÜS2TÜRKİYE
MENAF NAMCELÎ SÜLÜS3TÜRKİYE
ABDURRAHİM KAHYACELÎ SÜLÜSTeşvikTÜRKİYE
    
SEVİM ŞİRİKÇİCELÎ TALÎK1TÜRKİYE
ABDULLAH ERENCELÎ TALÎK2TÜRKİYE
FARHAD YASSİN NADERCELÎ TALÎK3IRAK
YUSUF MAZICELÎ TALÎKTeşvikTÜRKİYE
    
MERYEM NURUZLİLANİSÜLÜS 1TÜRKİYE
ALİ IRANİSÜLÜS 2İRAN 
AHMET ALİ NAMAZİSÜLÜS 3İRAN 
ABDULWAHAB ALI HASANSÜLÜS TeşvikYEMEN
    
HAKAN ARSLANSÜLÜS NESİH1TÜRKİYE
ABDULWAHAB ALI HASANSÜLÜS NESİH2YEMEN
SEERWAN KAMAL ALI BARZANJISÜLÜS NESİH3IRAK
YASSİR MAHMOD MOHAMMADSÜLÜS NESİHTeşvikBAE
    Editör: TE Bilisim