Levent Gültekin-İstanbul

2019-2020 sezonunda şampiyon olarak Süper Lig tarihine adını yazdıran Başakşehir dün aldığı mağlubiyetle ‘resmen bir girdabın’ de içerisine girmiş durumda.

Geçtiğimiz sezon şampiyon teknik adam Okan Buruk’la yoluna devam etmesine rağmen, 13.haftada Fenerbahçe karşısında aldığı ağır mağlubiyetin ardından görevine son verilen Buruk’un yerine Aykut Kocaman’ı göreve getiren Başakşehir 48 puanla ligi 12.sırada bitirmişti.

Geride bıraktığımız sezon kötü rüyalar görmesine rağmen son haftalarda toparlanan ve kendisine gelen Başakşehir bu sezon ilk 3 maçta 0 çekti. Ahmed Kutucu, Lucas Lima, Deniz Türüç, Şener Özbayraklı gibi tecrübeli futbolcuları kadrosuna katmasına rağmen Alanya, Konya, Kayserispor karşılaşmalarından boynu bükük ayrılan Başakşehir’de Aykut Kocaman’la yolların ayrılacağı iddia edilirken, yönetimin B planını hazırladığı bildirildi.

Oyun olarak hiç iç açmayan ve transfer konusunda yetersiz kalan Aykut Kocaman’a teşekkür etmeye hazırlanan Göksel Gümüşdağ’ın Emre Belözoğlu ile görüşmelere başladığı belirtilirken, anlaşmanın çok kısa bir süre içerisinde resmiyete döküleceği ifade edildi.

Daha önce Başakşehir’de kaptanlık yapan ve kulübün yapısını iyi bilen Emre Belözoğlu’nun Şenol Güneş’ten gelen yardımcı hocalık teklifini reddettiği kaydedilirken, genç çalıştırıcının İtalya planlarını da rafa kaldırdığı bilgisi geldi.

Editör: TE Bilisim