C.1.2 varyantı nedir, hangi ülkelerde görüldü? Güney Afrika varyantı belirtileri nelerdir? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs salgını her geçen gün mutasyona uğramaya devam ediyor. Delta varyantının ardından bilim insanları C.1.2 isimli yeni bir mutasyon daha tespit edildiğini duyurdu. Bu gelişmelerin ardından vatandaşlar, C.1.2 varyantı nedir, hangi ülkelerde görüldü? Güney Afrika varyantı belirtileri nelerdir? Sorusunun yanıtını arıyor. İşte detaylar haberimizde!..

C.1.2 VARYANTI NEDİR, HANGİ ÜLKELERDE GÖRÜLDÜ?

Delta varyantın ardından bilim insanları yeni bir mutasyon daha tespit ettiğini duyurdu. C.1.2 isimli Güney Afrika varyantının İngiltere, Çin, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Yeni Zelanda, Portekiz ve İsviçre gibi ülkelere sıçradığı tespit edildi. Bilim insanları, C.1.2 varyantının Covid-19'dan çok daha fazla değişime uğradığına dikkat çekti.

GÜNEY AFRİKA VARYANTI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Henüz hakemli bir dergide yayınlanmayan araştırmada C.1.2 dizilimindeki mutasyon hızının yılda 4.18 olduğu ve bunun da şu an insanların hayatını tehdit eden diğer varyantlardan çok daha hızlı olduğu belirtildi. Bilim insanları, bu hızlı mutasyonun Alpha, Beta ve Gama varyantlarında da görüldüğünü belirtti.

Tespit edilen C.1.2 varyantının yarısından fazlasının 14 mutasyon geçirdiğini aktaran uzmanlar, "Bu varyantın yaratacağı etkiyi görmek için daha çok çalışmak gerek. Bu varyantın Delta varyantına karşı baskın olup olmayacağını görmek için çalışmaları artırmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim