Ay Yıldız Projesi'nin temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Temeli atılan Ay Yıldız projesi ile Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ile Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları tek bir yerleşkede toplanacak.

Ay Yıldız Yerleşkesi'nin temelini atan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ay Yıldız Projesi ile Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve tüm kuvvet komutanlıklarının bir araya toplanacağını belirtti.

Düşmana korku, dosta güven

Erdoğan, "(Ay Yıldız Projesi) Her şeyiyle, duruşuyla düşmana korku, dosta güven veren bir yapıyı burada meydana getirmiş olacağız." dedi.

Erdoğan, "(Ay Yıldız Projesi) Merkezi bir savunma sistemini, müşterek bir savunma sistemini bulunduracağız." ifadesini kullandı.

Erdoğan, 19 Mayıs 2023'te Ay Yıldız Yerleşkesi'nin açılışını yapacaklarını bildirdi.

Törende, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı tüfekli gösteri ekibinin nöbet değişimi gösterisi, törenin yapıldığı alandaki ekranlara yansıtıldı, ayrıca Ay Yıldız Projesi'nin tanıtım filmi gösterildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Milli Savunma Bakanlığı Ay Yıldız Yerleşkesi'nin minyatürü hediye edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın okuduğu duanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler tarafından butonlara basılarak Ay Yıldız Yerleşkesi'nin temeli atıldı.

Törene, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, bazı bakanlar, TSK komuta kademesi, Yüksek yargı organlarının başkanları da katıldı.

Editör: TE Bilisim