Okulda ve sınıfta maske dağıtılacak mı? Derste ve okulda maske takmak zorunlu mu? Okulda bulaş riskini azaltmak amacıyla alınan önlemler kapsamında, öğrenciler için derste ve okulda maske takmak zorunlu mu diye araştırılıyor. Online eğitimle tamamlanan bir eğitim-öğretim yılının ardından bu yıl okullar eskisi gibi yüz yüze eğitimle faaliyete geçiyor. Peki, Okulda ve sınıfta maske dağıtılacak mı? Derste ve okulda maske takmak zorunlu mu? İşte tüm detaylar haberimizde…

DERSTE VE OKULDA MASKE TAKMAK ZORUNLU MU?

Eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamaması için 2021-2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze sisteme geri dönüldü. Ancak okullarda bulaşı riskini önlemek amacıyla pek çok tedbir alındı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından takip edilen bu düzenlemeler arasında maske zorunluluğu da yer alıyor. Bakanlığın yayınladığı yüz yüze eğitim programına göre; öğrenciler, öğretmenler ve okul personelinin okul içinde maske takması zorunludur.

OKULDA VE SINIFTA MASKE DAĞITILACAK MI?

Öğrenci ve öğretmenlerin özellikle sınıf ortamında ve ders esnasında maskelerini ağız ve burun kapalı olacak şekilde takması zorunludur. Farklı sınıflarda ders veren öğretmenlerin ders arasında maskesini değiştirmesi de istenmektedir. Ayrıca öğrencilerin de belli aralıklarla maskeleri değiştirmesi gerekmektedir.

Öğrenci, öğretmen ve okul personelinin gün içinde sık sık maske değiştirebilmesi için okullarda yedek maske tedariği sağlanacak. Öğrencilerin rahatça ulaşabileceği alanlarda maskeleri atacakları atık kutuları bulunacak, yeni maskelere ulaşmaları sağlanacaktır.

Editör: TE Bilisim