İNSANA Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), Orta Afrika ülkesi Çad’ın Abeşe şehrinde susuzluk ve kirli su problemlerinden etkilenen 1 milyon insana hayırseverlerin destekleriyle umut oldu.

Son yılların en büyük su krizinin yaşandığı Abeşe’deki insanların sesine kulak veren İDDEF, Osmanlı Devleti döneminden kalma Türk Bahçesi Mahallesi’nde elektrik pompalı, güneş enerjili ve 16 çeşmeden oluşan tam donanımlı su kuyusu açtı. Su kuyusunun açılmasıyla bölge halkı temiz suya kavuşmanın sevincini yaşadı.

İKİ AYDA TAMAMLANDI

İDDEF’in Çad’daki yerel görevlileri aracılığıyla sahada yaptığı incelemelerde büyük bir su krizinin yaşandığının tespit edilmesiyle hazırlanan su kuyusu projesi iki ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete alındı.

Abeşe Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Said Mirer törende yaptığı konuşmada, bölgedeki çalışmalarından dolayı İDDEF’e ve hayırseverlere teşekkür etti.

IDDEF Çad Temsilcisi Muhammed Hüseyin de “Mahalle sakinlerinin su problemi çok fazlaydı. İDDEF olarak kardeşlerimizin su sorununu çözebilmek için harekete geçtik. Allah’a şükürler olsun şu an büyük bir su kuyusu projemizi tamamladık ve açılışını gerçekleştirdik.” dedi.

Editör: TE Bilisim