TERÖR örgütü PKK’nın oğlunu dağa kaçırmasından HDP'yi sorumlu tutan anne Hacire Akar, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde 22 Ağustos 2019'da oturma eylemi başlattı.

KIVILCIMI HACİRE ANNE YAKTI

Akar, oğlunu teröre kurban vermemek için başlattığı kararlı mücadele sayesinde 24 Ağustos 2019'da evladına kavuştu. Hacire Akar gibi aynı acıları yaşayan annelerden bazıları, bu mücadeleyi örnek alarak 3 Eylül 2019'da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı. Evlatlarını terörün pençesinden kurtarmak isteyen ve yurdun dört bir yanından gelen diğer ailelerin de eyleme katılmasıyla sayı her geçen gün artarak 234'e ulaştı.

32 AİLE MUTLULUĞU YAŞADI

İlk günden itibaren evlatlarına kavuşmak için kararlı olan anne ve babalar, HDP il binaları önünden ayrılmadı. Ülke içerisinde de yayılan “evladımı istiyorum” çığlığı, İzmir, Van, Hakkâri, Şırnak ve Muş’a uzandı. Hatta ailelerin evlat çığlığı Almanya’da yükselmeye başladı. Bu direniş sonucunda 32 aile evladını terörün pençesinden kurtararak kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

“GELİN TEK SES OLALIM”

Ailelerin 24 saat boyunca gerçekleştirdiği evlat nöbeti, yarın 3'üncü yılına giriyor. Aileler herkesi kendilerine destek olmaya ve terör örgütüne karşı durmaya çağırdı. Bir süre önce oğluna kavuşan anne Ayşegül Biçer 3 Eylül Cuma günü(yarın) saat 10'da herkesi Diyarbakır'a davet etti. Biçer, “Gelin, tek ses olup Kandil'den evlatlarımızı isteyelim. Gelin, hep birlikte evlatlarımızı dağdan indirelim.” dedi.

Editör: TE Bilisim