ABD’de Ida kasırgası ülkenin pek çok kısmını etkisi altına almış durumda.

Saatteki hızı 241 kilometreye ulaşan Ida Kasırgası, ABD Ulusal Hava ve Meteoroloji Hizmetleri tarafından, “Kategori 4: son derece tehlikeli büyük kasırga" olarak nitelendirildi.

Yağışın etkili olduğu New Jersey ve New York'ta şiddetli yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. New Jersey'in  Bayonne şehrinde caddelerde araçlar su altında kaldı. Yaşanan afet nedeniyle bir kişinin öldüğü açıklandı. Ayrıca New York'ta aşırı yağışların neden olabileceği hasar nedeniyle acil durum uyarısı yapıldı. 

NEW YORK’TA OHAL

Öte yandan New York Belediye Başkanı Mayor Bill de Blasio, olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

Blasio konuya ilişkin yaptığı açıklamada " Rekor bir yağış görüyoruz.  Sel ve tehlikeli koşullar nedeniyle tarihi bir hava olayına tanıklık ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan New York Valisi Kathy Hochul vatandaşlara çağrıda bulunarak "Lütfen yollardan uzak durun ve gereksiz seyahatlerden kaçının. "Bu geceki fırtınadan etkilenen New Yorklulara yardım etmek için olağanüstü hal ilan ediyorum." dedi.

HAYAT FELÇ OLDU

New York polisi insanları yollardan uzak durmaya çağırdı. Şehrin metrosu çoğunlukla kapandı ve birçok tren seferi askıya alındı. New York ve New Jersey'den uçuşlar iptal. Newark Havalimanı sele teslim oldu.

Editör: TE Bilisim