Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Sirus Seccad Gazi, Ankara'da Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleriyle gerçekleştirdiği buluşmada ülkesinin Taliban üzerinde etkisinin bulunduğu yönündeki iddialara, "Pakistan'ın Taliban üzerindeki etkisi çok abartılıyor." sözleriyle yanıt verdi.

TÜRKİYE’NİN KATKISI

Hala binlerce kişinin Afganistan'ı Pakistan üzerinden terk etmek için beklediğini söyleyen Gazi şunları söyledi:

Türkiye ve Pakistan, Afganistan'la ilgili konularda temas halinde. Türkiye zaten Afganistan'daki aktörlerle doğrudan iletişim halinde. Türkiye'nin Afganistan'da barış ve istikrara katkısı olursa bu uluslararası kamuoyunun üzerinden bir yük kaldıracak aynı zamanda Afganlara da faydası olacaktır. Pakistan'ın işi de kolaylaşır.

KABİL HAVALİMANINI TÜRKİYE İŞLETSİN”

Gazi, Türkiye'nin Kabil havaalanının işletilmesi konusundaki girişimlerinden de söz ederek, "Afganistan'da tarafların desteklediği ölçüde biz de bu girişimi destekliyoruz. Bu konuda Afgan tarafların ve Türkiye'nin temas halinde olduğuna inanıyorum," diye konuştu.

Türkiye'nin dünyada ve Afganlar arasında güvene sahip olan bir aktör olduğunun altını çizen Gazi, "Eğer bir ülke Kabil Havalimanı'nı işletecekse bu Türkiye'dir." değerlendirmesini yaptı.

Editör: TE Bilisim