Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadelede en mühim silah olarak kabul edilen aşılama uygulamaları sürüyor. Aşı yaptırmamış olan vatandaşlar ise "Aşı yaptırmadan PCR testi ile uçakla seyahat edilebilir mi?" sorusunun yanıtını merak ediyor. Bu bağlamda "havayolu seyahati için PCR testi yeterli mi" konusunda kısa bilgilere yazımızda yer vereceğiz. Peki, tiyatro konser ve sinema gibi alanlara aşı zorunluluğu getirilmesi gündemdeyken, Aşı yaptırmadan PCR testi ile uçakla seyahat edilebilir mi? İşte detaylar..

Aşı yaptırmadan PCR testi ile uçakla seyahat edilebilir mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde, bazı sosyal alanlarda ve otobüs-uçak seyahatlerinde nasıl bir yol izleneceğine dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız. Uçak ve şehirler arası otobüs yolculuğu için zorunlu PCR testi uygulamasını devreye alacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti; 

"Aşıda gönüllülük esas"

"Salgına karşı en güçlü mücadele aracı olan aşılamada dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz. Aşı tedarikinde de oldukça iyi durumdayız. Ülkemizde bazı kesimlerin hala aşıya tereddütle yaklaştığını görüyoruz, aşı gönüllülük esasında olacak. Sürekli dönüşen ve değişen virüse karşı aşı dışında başka bir korunma yöntemi bulunmuyor. Tüm vatandaşlarımıza bir kez daha aşılarını derhal olmaları çağrısında bulunuyorum."

Editör: TE Bilisim