Suriyeli  sığınmacı ve Afgan mülteciler üzerinden yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan, kendisinden yardım isteyen bir başörtülü kadın hakkında skandal imada bulundu. Özcan’ın yayınlanan bir videosunda, “Benim bebeğim yok. Bana yardımcı olur musunuz, dedi. Hanımefendi ben size nasıl yardımcı olabilirim dedim. Meğer kadın tüp bebek tedavisi olmak istiyormuş. Tabii öyle konuya böyle girince çevredekiler gülüyor. Benim böyle çok fazla anım var” açıklamasına tepki yağdı.

“ASILLARINA RÜCU EDİYORLAR”

Özcan’ın mide bulandıran açıklamaları kısa sürede gündeme oturdu. Sosyal medya kullanıcılarının sert ifadelerle eleştirdiği Özcan’a bir tepki de AK Partili isimlerden geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Özcan’ın ifadelerinin yer aldığı videoyu, ‘ahlak yoksunu’ etiketiyle paylaştı. Zengin, “Bolu Belediye Başkanının yardım isteyen bir ‘insan’ ile ilgili sözleri, insanlık adına utanç, kendi ve mensubu olduğu siyaset adına şaşırtmayan bir vakadır” açıklamasında bulundu. Zengin paylaşımının devamında, “Bolu Belediye Başkanının kendi ifadesiyle ‘tesettürlü’ vurgusu ise aslında derin zihni karanlığın ve kodlardaki kötülüğün yansıması. Mesele ‘kadın’ olunca riyakarlıklarını kusarak, asıllarına rücu ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“KENDİNİ AŞAĞILAMIŞ BİR ZAVALLISIN”

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan da Tanju Özcan’a sosyal medya hesabından çok sert bir yanıt verdi. Sayan, “Mevkinden, işinden, kişiliğinden, memleketinden, milletinden, dininden, ırkından, insanlığından, utan! Hepsinden utanmıyorsan eşinden utan… Tesettürü aşağılayayım derken kendini aşağılamış bir zavallısın…” dedi.

AÇIĞIMIZI ARIYORLAR DİYEREK SAVUNDU

REK SAVUNDU Bolu’da AK Partili meclis üyeleri, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın katıldığı bir programda yaptığı skandal açıklamaları nedeniyle salonu protesto amaçlı terk etti. Tanju Özcan ise yaptığı yeni bir açıklamayla, kadınlardan özür diledi. Özcan, ‘Açığımızı arıyorlar’ diyerek kendini savundu.

Editör: TE Bilisim