Öğrenci velilerine aşı ve PCR testi zorunlu mu? Sorusu sıkça araştırılmaya başlandı. Velilere aşı zorunlu mu sorusu okulların başlaması ile birlikte gündemde yer almaya başladı. Milyonlarca kişiyi doğrudan etkileyen konular arasında yer alan velilere aşı ve PCR testi zorunluluğu iddiaları açıklığa kavuştu. Peki, Öğrenci velilerine aşı ve PCR testi zorunlu mu?  İşte, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge hakkında detaylı bilgiler…

ÖĞRENCİ VELİLERİNE AŞI VE PCR TESTİ ZORUNLU MU?

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliğine PCR testi konulu genelge gönderildi. Genelgede; başta öğretmenler olmak üzere eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek görevlilerden aşı olmamış ya da daha önce hasatlık geçirmemiş olanlardan, haftada iki kez PCR testi istenecek. PCR testi sonuçları okul idareleri tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulacak.

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, eğitim sürecinin devamı açısından öğretmenler ve okul çalışanlarıyla birlikte velilerin de aşı olmaya çok özen göstermesi gerektiğini dile getirerek, "Kendilerini, evlatlarını, başka çocukları, ailelerini ve toplumu korumak için bir an önce aşılarını tamamlamalılar" dedi.

Editör: TE Bilisim