Okula gitmek mecburi mi 2021? Yüz yüze eğitim muafiyeti için veli izni nasıl olacak? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim konusunda açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği eğitimin işleyişi hakkındaki yazıda yüz yüze eğitimin zorunlu mu yoksa gönüllülük esasına mı dayalı olduğu da yer aldı. Peki, Okula gitmek mecburi mi 2021? Yüz yüze eğitim muafiyeti için veli izni nasıl olacak? işte tüm detaylar ve konulara ilişkin bakanlığın açıklamalar…

OKULA GİTMEK MECBURİ Mİ 2021?

Yeni eğitim yılı 6 Eylül'de tüm kademelerde yüz yüze olarak başlayacak. Eğitimin şekli ve formatı yalnızca yüz yüze olacağı için zorunlu kabul edilecek.

2021-2022 eğitim öğretim yılında planlanmış online eğitim seçeneği bulunmuyor. Bu nedenle tüm kademelerde zorunlu yüz yüze eğitim uygulanacak. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Özer, mazereti olan ve yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA platformundan eğitime devam edileceğini duyurdu.

YÜZ YÜZE EĞİTİM MUAFİYETİ İÇİN VELİ İZNİ NASIL OLACAK?

Yüz yüze eğitimin uygulanış biçimini de anlatan Özer, öğretmen, öğrenci ve okul personelinin okul bahçesinden itibaren maske takacağını bildirdi. Ayrıca okuldaki bulaş riskinin en aza indirilmesi için iki doz aşısını olmayan öğretmen ve personelin haftada 2 kez negatif PCR testini beyan etmesi istenecek. Okul personeli ve öğretmenler dışında kimsenin okula girişine izin verilmeyecek. Tenefüsler ve sınıf havalandırmaları da koronavirüs bulaşını engellemek üzere yeniden planlanacak.

Editör: TE Bilisim