Gine'de cumhurbaşkanlığı sarayının yakınında silah seslerinin duyulduğu bildirildi.

Yerel basında yer alan haberlerde, başkent Konakri'de cumhurbaşkanlığı sarayı ve idari binaların bulunduğu Kaloum bölgesinden yerel saatle 08.00'de otomatik silah seslerinin geldiği kaydedildi.

Haberlerde, bölgede askerlerin sokağa indiği, şehir merkezine girişlerin kapatıldığı ve yaralı askerlerin olduğu belirtildi.

CONDE'NİN DURUMU İYİ

Olayın darbe girişimi olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, resmi makamlardan konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı. Üst düzey bir hükümet yetkilisi, Başkan Alpha Conde'nin zarar görmediğini söyledi ancak daha fazla ayrıntı vermedi. 

Bir görgü tanığı ise Reuters haber ajansına silahla yaraları olan bir sivil gördüğünü söyledi. Fransız basını ise olayın "askeri darbe girişimi" olduğunu yazdı.

Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde son yurt dışı ziyaretlerinden birini İstanbul'a gerçekleştirmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü.

DARBECİ ALBAY ESKİ FRANSIZ ASKERİ!

Öte yandan Jeune Afrique sitesinin haberine göre, darbe iddiaları gerçeği yansıtıyor. Bölgedeki sıcak gelişmelere dair bilgileri aktaran site, konuya ilişkin haberinde, darbe girişimi, Özel Kuvvet Grubu unsurları tarafından yönetiliyor.

Darbeci güçlerin başında Albay Mamady Doumbouya’nın olduğunu öne süren Jeune Afrique, Doumbouya’nın eski bir Frsansız askeri olduğunu söyledi.

Jeune Afrique ayrıca Doumbouya emrindeki askerler ile başkanlık askerleri arasında sıcak çatışmaların devam ettiğini bildirmesinin yanı sıra Gine Devlet Başkanı Alpha Conde’un durumunun iyi olduğunu ve cumhurbaşkanlığı muhafızının koruması altında olduğunu aktardı.

Editör: TE Bilisim