TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, çok sayıda ülkeden TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali düzenlemeleri için talepler aldıklarını belirterek, “Bu ülkelerin başında Ukrayna, Azerbaycan ve Endonezya geliyor. Listede daha çok ülke var.” dedi.

200 BİN ÖĞRENCİ BAŞVURDU

Bayraktar, 17’nci Eff iciency Challenge Elektrikli Araç Yarışları ve bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Liseler Arası Eff iciency Challenge Elektrikli Araç Yarışları etkinlikleri sırasında değerlendirmede bulundu. TEKNOFEST’i 4 yıldır düzenlediklerini ve 35 farklı alanda yarışmalar yaptıklarını aktaran Bayraktar, “Dünyada yükselen teknoloji trendlerinde bizim de markalarımız olsun, bu teknolojileri onlar geliştirsin, sadece tüketimde değil, araştırıp, geliştirip, üreten tarafta olsunlar diye düzenleniyor.” ifadelerini kullandı. Bu yarışmalara ilk yıl 20 bin öğrencinin başvurduğunu hatırlatan Bayraktar, ikinci yıl bunun 50 bine, üçüncü yıl 100 bine ve bu yıl ise 200 bine yükseldiğini söyledi.

“BİRÇOK ÜLKEDEN TALEP VAR”

Bayraktar, birçok ülkeden “Bizim için TEKNOFEST düzenler misiniz?” gibi taleplerin geldiği bilgisini vererek, “Bu ülkelerin başında Ukrayna, Azerbaycan ve Endonezya geliyor. Listede daha çok ülke var.” dedi. TEKNOFEST’in artık açık ara dünyadaki en büyük teknoloji yarışma platformu olduğunu vurgulayan Bayraktar, daha yüksek bir katılım beklemediklerini ve bu seviyenin doymuş bir seviye olduğunu dile getirdi. Bayraktar, buradaki çalışmalarının meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başladıklarını belirtti.

Büyük girişimler hedefleniyor
Girişimlerin kurulduğunu ve faaliyete başladıklarını belirten Bayraktar, “Bunun yanında bu kadar büyük bir başvuru, büyük bir farkındalığın ve Milli Teknoloji Hamlesi hedefl eri doğrultusunda bir paradigma dönüşümünün göstergesi. Bu anlamda bizler ve düzenleyici 73 paydaşımız için büyük manevi haz. Ben Türkiye’den 10 yıl içinde onlarca farklı alanda dünyaya nispetle çok büyük girişimlerin çıkacağını düşünüyorum. Türk beyinlerinin dünyanın büyük icatlarını Türkiye’den çıkarabilmesi için gerekli ekosistemi ve o kültürel dönüşümü hedefl iyoruz. 5-10 sene içinde de bunun sonuçlarını göreceğimize inanıyorum.” dedi.
Editör: TE Bilisim