İddiaya göre, Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz, henüz ismi bilinmeyen parti binasındaki çaycı bir kadını taciz ettiği ve ses kayıtlarının ortaya çıkması üzerine  CHP Genel Merkezi tarafından görevden alındı.

SES KAYDI ORTAYA ÇIKTI: EKMEK MÜCADELEMİ VERİYORUM

Çaycılık yapan kadınCHP Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz tarafından taciz edildi. Mağdur kadın taciz anlarını kaydederken, yaşadığı korku dolu anların sesine yansıdığı da duyuldu.

Kayıtta kadının "Ekmek mücadelesi veriyorum" demesine rağmen İl Başkanı Oğuz'un ısrarcı ifadeleri duyuluyor. Başkan ve çaycı kadın arasında geçen diyalogda birbirinden iğrenç cümleler sarf edilirken tacize uğrayan kadının "Adınız çıkmış dokuza" ve "Beni çok dışlayanlar oldu. Orada çalışıyorsan sana tecavüz ederler" sözleri daha önce de benzer olayların yaşandığını düşündürdü.

CHP, ÇAYCI KADINA YAPILAN TACİZİN ÜSTÜNÜ ÖRTTÜ

Erzurum CHP İl Başkanlığında yaklaşık 1 ay önce meydana gelen taciz olayının üzeri sessiz sedasız kapatıldı. CHP İl Başkanı Bülent Oğuz, partide çalışan kadın çaycıya kendisiyle birlikte olmak istediğini söyleyerek sık sık tacizde bulundu. Sonunda durumu ses kaydına alan çaycı kadın iddiasını ispatladı.

YİNE 'KUMPAS' SAVUNMASI

CHP Genel Merkezi ise Oğuz'un sessiz sedasız istifasını alırken herhangi bir açıklama yapmadı. Parti içinde bu iğrenç olayla "İl başkanına kumpas" kurulduğu durumun taciz olmadığı söylendi. 

MEMLEKET PARTİSİ YETKİLİLERİ DOĞRULADI

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Muharrem İnce'nin kurduğu Memleket Partisi yetkilileri, taciz olayına CHP Genel Merkezi'nin sessiz kaldığını aktardı. CHP'nin olayla ilgili suç duyurusunda bulunmadığı belirtilirken, olayın örtbas edilmesi için çaba sarf edildiği aktarıldı.

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhatcan Eş konuyla ilgili olarak CHP yönetimini topa tuttu. Eş yaptığı paylaşımda, "Size kadınlar nasıl güvensin? Bunu yazdım diye CHP düşmanı mı diyeceksiniz?" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim