Vedat Muriqi, Kosova Milli Takımı formasıyla çıktığı 2022 Dünya Kupası Avrupa kıta elemeleri maçlarında milli araya damga vuran oyuncu oldu. Dört gün önce attığı golüyle takımının Gürcistan'ı mağlup etmesini sağlayan Vedat, sadece üç gün sonra çıktığı sıradaki karşılaşmada bir kez daha maçın adamı oldu.

Priştine'deki Fadil Vokrri Stadyumu'nda dün gece oynanan karşılaşmada, 90+2'de sahneye çıkan 27 yaşındaki forvet, kaydettiği golle Yunanistan'ı yıktı, Kosova'yı mağlubiyetten kurtardı. Vedat Muriqi İtalya'da bir sezonda attığı kadar golü, milli arada 3 günde attı. Lazio'da geçen sezon oynadığı 34 maçta, biri lig diğeri kupa olmak üzere 2 gol atabilmişti.

ÜLKESİNDE KRAL İLAN EDİLDİ

Kosova formasıyla 32 maçta 17 gol, 3 asiste imza atan Vedat Muriqi için ülkesinde 'Kral' yakıştırması yapılarak sosyal medyada futbolcu, bu figüre uygun şekilde resmedildi.  Lazio Siamo Noi'de 'Muriqi Kosova'yı kurtardı' başlığı kullanıldı. Laziostory 'Vedat Muriqi gollerine devam ediyor diye yazarken, Lazionews24 başlıktan 'Muriqi yine attı' şeklinde duyurdu. Corriere dello Sport gazetesi konuyla ilgili haberinde 'Muriqi, Kosova'yı 90+2'de kurtardı' derken, Hadergjonaj'ın asistinde kafa vuruşuyla fileleri havalandırdığı bilgisini paylaştı.

LAZİO NASIL BİR KARAR VERECEK

Lazio Teknik Direktörü Maurizio Sarri, bu sezon ligin iki maçı Empoli ve Spezia karşısında Vedat'a sadece son dakikalarda görev verirken, futbolcunun milli arada şov yapmasının ardından sıradaki Milan maçında nasıl bir tercihte bulunacağı merak konusu oldu.

Editör: TE Bilisim