TSK ve MIT’in Irak’ın kuzeyindeki nokta operasyonlarıyla darbe üstüne darbe yiyen PKK, Peşmerge’nin de Türkiye’nin yanında durmasıyla kapana kısıldı. PKK’nın “Bizi kurtarın” çağrılarıyla beraber KDP’ye karşı yardım istemesinin ardından CHP’nin Barzani’yi ziyareti ve barış mesajları vermesi kafalarda soru işareti bıraktı.

BARIŞI GÖRÜŞMÜŞLER

CHP, tarihinde ilk kez Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne ziyaret gerçekleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın başını çektiği heyet Erbil’de, KDP Genel Başkanı Mesut Barzani ile görüştü. Salıcı, Barzani ile bölgesel barışı ele aldıklarını söyledi.

MANİDAR ZAMANLAMA

Görüşmeye dair en dikkat çeken taraf ise zamanlaması oldu. Irak’ın kuzeyinde PKK terör örgütü elebaşlarının etkisiz hale getirildiği, Peşmerge ile PKK arasındaki çatışmaların arttığı dönemdeki ziyaret “CHP, PKK adına mı Erbil’e gitti?” sorusunu beraberinde getirdi.

KDP’Yİ HEDEF ALDILAR

Irak'ın kuzeyinde kapana kısılan PKK terör örgütüne karşı Türkiye ile birlikte hareket eden Barzani’nin partisi KDP, Kandil tarafından hedef tahtasına oturtulmuştu. PKK’nın sözde yöneticilerinin bulunduğu KCK, önceki gün de KDP’ye karşı harekete geçme çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilisim