Kabil'de düzenlediği basın toplantısında ülkedeki son gelişmelerle ilgili soruları yanıtlayan Mücahid, birkaç gündür gıda sıkıntısı yaşanan Pençşir’de hayatın normale döndüğünü ve gıda girişinin başladığını belirtti. Hükümetin ilan edileceği tarihle ilgili net bir ifade kullanmayan Mücahid, anayasayla ilgili soruya, " Ülke ve halkın sorunlarına cevap verebilecek İslami bir anayasa olacaktır" cevabını verdi.

“GEÇİCİ HÜKÜMET KURULABİLİR”

Mücahid, "Muhtemelen geçici bir hükümet olacak, böylece onu değiştirme ve performansını iyileştirme fırsatı bulacağız. Şu anda seçim yok. Bir sonraki hükümet, bir sonraki sürecin nasıl ilerleyeceğine karar verir." dedi.

TÜRKİYE MESAJI

Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'ndaki çalışmaların sürdüğünü belirten Mücahid, " Katar, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden teknik ekipler, Kabil havalimanını yeniden kullanıma hazırlamak için çalışmalarına devam ediyor. ABD güçleri çekilmeden önce havalimanına ağır hasar verdiler. Bu da işgalcilerin Afgan halkıyla olan düşmanlığının son göstergesiydi" ifadelerini kullandı.

Merkel’e Afganistan daveti

Öte yandan Mücahid, “ Taliban’la müzakere içinde olmalıyız” diyen Almanya Başbakanı Angela Merkel’i Afganistan’a davet etti. Mücahid, "Alman hükümetinin bize gerçekten yardım edebileceğine inanıyoruz. Angela Merkel'in kesinlikle özel bir yeri olur. Onu ülkemizde gerçekten memnuniyetle karşılarız" dedi. Merkel, önceki gün yaptığı açıklamada “Almanya için çalışmış olan insanları ülke dışına getirmeyi sürdürme ve emniyete alma konusunda Taliban ile konuşmak zorundayız” diye konuşmuştu.

Editör: TE Bilisim