ATV ekranlarının uzun zamandır büyük ilgiyle izlenen hem kazandıran hem de bilgilendiren genel kültür ve bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster'in 7 Eylül 2021 Salı tarihli 950. bölümü yine heyecanlı gelişmelere sahne oldu. Yıllardır Kim Milyoner Olmak İster sorularını ilgiyle takip eden seyirciler de, soru ve cevapları internet ortamında araştırarak konularla ilgili bilgilere ulaşmak istedi. Salı ve Cumartesi akşamları usta sanatçı Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumuyla ekrana gelen Milyoner yeni bölümünde ise yarışmacıya yöneltilen "Hangisi, ABD'de bir müzayede evinde açık artırmada, 1,2 milyon dolara satılan, 1946'da Albert Einstein'ın bir fizikçiye yazdığı mektupta yazılanlardan biridir?" sorusu merak konusu oldu. İşte "Hangisi, ABD'de bir müzayede evinde açık artırmada, 1,2 milyon dolara satılan, 1946'da Albert Einstein'ın bir fizikçiye yazdığı mektupta yazılanlardan biridir?" şeklindeki Milyoner sorusu ve doğru cevabı!..

Hangisi, ABD'de bir müzayede evinde açık artırmada, 1,2 milyon dolara satılan, 1946'da Albert Einstein'ın bir fizikçiye yazdığı mektupta yazılanlardan biridir?

A) Fiziğe lanet olsun!

B) Ben deli değilim

C) Kedi olmak isterdim

D) E=mc²

Doğru cevap: D) E=mc²

Söz konusu mektubun satımını gerçekleştiren RR müzayede evinden yapılan açıklamada, Einstein’ın dünyanın en ünlü denklemi olan E=mc² formülünü içeren mektubunun, beklenenden 3 katı daha yüksek bir fiyata satıldığı belirtildi.

Einstein'ın 26 Ekim 1946 yılında Polonyalı Amerikalı fizikçi Ludwik Silberstein'a gönderdiği mektubun, özel bir koleksiyona ait tek örnek olduğu kaydedildi.

İlk defa 1905 yılında bilimsel bir dergide yayımlanan ve fizikte kütle-enerji eşdeğerliğini açıklayan E=mc² denklemi, modern fiziğin temel kavramı olarak kabul ediliyor.

Dünyanın en önemli bilim insanları arasında kabul edilen Albert Einstein, fizik ve matematik alanlarında yaptığı çalışmalar nedeniyle 1921 yılında Nobel Fizik Ödülü'nü kazanmıştı.

Editör: TE Bilisim